Tarta cu fructe

de laviniaticu in Prajituri, 18 Ian 2012 | 6209 vizualizari

 

Am facut reteta asta mai demult, insa abia acum am reusit sa o postez. Este una dintre cele mai bune prajituri pe care le-am facut, are blatul foarte aromat, si este interesant ca se pot realiza tot felul de combinatii. Reteta de blat am luat-o de pe site-ul Laurei Adamache, careia ii multumesc, (reteta de tarta cu crema de vanilie si capsuni). La fel, budinca cu suc am vazut-o in nenumarate retete pe internet. Combinatia este faina tare. As putea spune ca e una putin tropicala, dar se pot pune orice fel de fructe. As fi vrut sa fotografiez si o sectiune, insa s-a mancat atat de repede incat n-am mai apucat.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 gr faina
  • 100 gr unt
  • 125 gr zahar
  • putin zahar vanilat
  • 2 oua
  • o lingurita rasa praf de copt
  • un varf de sare
  • BUDINCA
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1 litru suc de portocale
  • 100 gr zahar
  • In plus,
  • o banana
  • un kiwi
  • 3-4 mandarine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe:

Aluatul: Se pune faina intr-un vas, se adauga zaharul + cel vanilat, sarea, praful de copt si untul taiat cubulete. Se framanta bine bine bine pana prinde consistenta si arata ca in a doua poza. Se bat ouale in alt vas si se adauga, dupa care se framanta pana se face o bila de aluat. Se da aluatul la frigider pentru o ora.

Se tapeteaza cu unt si faina o tava, se scoate aluatul de la frigider si se intinde, apoi se aseaza frumos in tava, cat sa acopere toata suprafata. Se da la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora pana prinde putina culoare.

Budinca: Se pune la fiert sucul (900 ml). Separat se amesteca praful de budinca cu zaharul si cu 100 ml suc. Cand sucul de pe foc incepe sa fiarba, se da la o parte, se adauga compozitia cu praf, zahar si suc, se pune inapoi pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat, se toarna peste tarta. Se orneaza cu felii de mandarine, banana si kiwi dupa preferinte. Se lasa cateva ore la frigider, sau chiar pana a doua zi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

folositi tava speciala pentru tarta, nu faceti ca mine, eu am folosit tava cu pereti detasabili, dar sunt sigura ca ar arata mult mai bine intr-o forma speciala

2

preincalziti cuptorul inainte sa introduceti tarta la cuptor

3

apucati-va de budinca dupa ce scoateti tarta, pentru ca trebuie pusa imediat, calda. Se intareste repede, asa ca nu are rost sa o preparati inainte.

4

dupa ce puneti aluatul in tava, intepati-l cu furculita din loc in loc (eu am exagerat putin :)) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (18)

Ina 1

26.01.2012, 22:18

delicioasa!

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 12:14

foarte frumusica

Bya Ralu 1

19.04.2012, 21:10

faina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ricotta, mascarpone si mure