Tarta cu fructe

de Bucataras Medi in Prajituri, 6 Apr 2010 | 5609 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g fructe(banane, mere, capsuni, cirese, fructe confiate)
  • -150 g nuci pisate
  • -50 ml coniac sau lichior
  • -4 oua
  • -18 linguri de zahar
  • -14 linguri de lapte
  • -14 linguri de ulei
  • -16 linguri de faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • -4 linguri de miere
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -unt cat o nuca
  • -mirodenii( esenta de rom sau vanilie)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe:

 Intr-o tava unsa in prealabil cu unt se pun 4 linguri de zahar si se caramelizeaza la foc potrivit.Se misca tava in asa fel incat caramelul sa se intinda pe toata suprafata tavii cat si pe margini.Se pune in tava jumatate di cantitatea de fructe,taiate in felii, cubulete , rondele si se baga in cuptorul incins , la foc potrivit timp de 15 min.
Separat se freaca zaharul cu ouale pana cand se obtine o compozitie spumoasa.Se adauga apoi treptat uleiul, laptele si apoi faina in care s-a amestecat praful de copt.Dupa gust se poate adauga si cateva picaturi de esenta de rom sau de vanilie.
Se scoate tava din cuptor ssi se toarna compozitia de mai sus peste fructele calite pe care le-am stropit cu putin lichior sau coniac.Se da la cuptor si se coace la foc potrivit.Cand tarta este coapta se rastoarna pe o plansa dar numai dupa ce aceasta s-a racit.
Deasupra tartei racite se toarna o glazura obtinuta din nucile pisate si calite in miere timp de 15 min.
Se lasa la racit si se orneaza dupa bunul plac cu cealalta jumatate de fructe , apoi se taie in bucati potrivite.
Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu fructe-0
Tarta cu fructe-1
Tarta cu fructe-2
Tarta cu fructe-3
Tarta cu fructe-4
Tarta cu fructe-5

COMENTARII (22)

laura_n 1

27.10.2013, 11:25

este senzationala! bvooo,Medi!
pacat ca este expirata! )

nadea68 1

08.12.2013, 19:44

iri_iri 1

04.04.2015, 01:36

Ce fain arată

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41