Tarta cu fructe de padure

de adasev12 in Prajituri, 19 Dec 2011 | 3918 vizualizari

 

imi plac tare mult tartele, cu orice fel d umplutura. am tot vazut pe la bucatarasi diversi tarte si prajituri cu fructe de padure si mi-m zis s afac si eu ...a iesit aceasta tarta cremoasa si f buna...daca va place, va invit cu drag la o portie pe toti!

 

INGREDIENTE

  • pt tarta:
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 120 g unt ( eu am pus unt si margarina amestecat)
  • 120 g zahar
  • 1/2 praf de copt
  • crema:
  • o budinca de vanilie de 80 g
  • o vanilie
  • 4 lg zahar
  • 400 ml lapte
  • 200 g ricotta
  • 300 g fructe de padure
  • 6 lg zahar
  • jeleu:
  • 200 ml suc de la fructele de padure
  • 4 lg zahar
  • un plic de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe de padure:

Mai intai am pus fructele de padure scurse de surplusul de suc ( am scurs cam 200 ml pe care l-am folosit la jeleu) cu 6 linguri zahar pe foc  si am lasat sa fiarba cam 10 minute, pana s-au legat frumos ca un gem. Am lasat la rece.

Am pregatit apoi tarta: am amestecat faina cu praful de copt intr-un castron, iar in mijloc am pus zaharul, ouale si untul moale ( eu am pus unt si margarina, jumate-jumate). Am amestecat bine pana s-a format o coca moale si omogena. Am uns bine forma de tarta si am tapetat cu faina, apoi am intins cu mana coca in tava, pana peste peretii tavii. 

Data viitoare o sa iau boabe de fasole sa folosec la coacerea tartei, ca asa nu-si pastreaza forma.

Tarta se inteapa bine cu furculita peste tot si se da la cuptorul incalzit la 200grade pentru 10 min, apoi se scade temperatura la 180 grade, se mai coace 10 minute, apoi la 170 grade inca 10 minute. Se scoate si se lasa la racit.

Cat timp se raceste tarta se prepara crema: se face budinca conform instructiunilor de pe pachet, cu 400 ml lapte si 4 linguri zahar, apoi se da la racit. Cand e complet rece se amesteca cu ricotta . Se unge tarta rece cu crema de vanilie si ricotta, apoi peste crema se intind fructele de padure racite, peste toata suprafata tartei.

Se face jeleul: in  sucul se la fructe se dizolva plicul de gelatina, se adauga 4 linguri de zahar si se pune pe foc pana incepe sa fiarba, se lasa un minut, apoi se ia de pe foc, se mai lasa un minut sa se raceasca, invartitnd in el  si apoi se toarna usurel peste tarta, avand grija sa acoperim toata suprafata tartei, repejor ca se intareste un-doi.

Se lasa tarta la rece macar o ora apoi se paote servi. Eu am facut-o de ceva vreme, asa ca am servit deja. Buuuuuna!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu fructe de padure 138226
retete culinare - Tarta cu fructe de padure 138227
retete culinare - Tarta cu fructe de padure 138228
retete culinare - Tarta cu fructe de padure 138229
retete culinare - Tarta cu fructe de padure 138230
retete culinare - Tarta cu fructe de padure 138231
retete culinare - Tarta cu fructe de padure 138232
retete culinare - Tarta cu fructe de padure 138233
retete culinare - Tarta cu fructe de padure 138234
retete culinare - Tarta cu fructe de padure 138235

COMENTARII (24)

adasev12 1

20.12.2011, 01:24

ROCSI, MAI AM IUBITA...ITI DAU CU PLACERE

adasev12 1

20.12.2011, 01:25

mirela, mai e si pt tine

adasev12 1

20.12.2011, 01:26

ruxy...ms frumos
elena, motan....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L