Tarta cu fructe de padure si crema de vanilie

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 20 Iul 2011 | 11234 vizualizari

 

Iaca, le-a venit si lor randul! Fructelor de padure, caci despre ele e vorba :) . Dupa busuiocul din sosul pentru mini-pizza, fructele de padure sunt al doilea ingredient propus luna aceasta de Flory pentru Dulcea Romanie.

Desigur, as fi preferat sa folosesc fructe proaspete insa cum sunt scumpe si e criza dom'le :) , am optat pentru cele congelate. Au dezavantajul de a se inmuia odata decongelate si trebuie tinute suficient timp la scurs intr-o sita. Apoi tarta trebuie imbracata in jeleu, ca sa nu se imprastie sucul fructelor si sa se reverse inestetic. Cu toate astea, gustul este la inaltime!

Ce este mai interesant la aceasta tarta este aluatul cu branza de vaci (o alta varianta de aluat cu branza de vaci gasesti aici), iar intamplarea a facut sa am un sortiment sarat care insa a mers de minune si nicidecum nu a stricat gustul asa cum ma panicasem initial, ci doar a intensificat restul aromelor. Poveste cu happy end :) .

 

INGREDIENTE

  • In primul rand, ai nevoie de o tava de tarta, de 24 de cm pe care o ungi cu putin unt. Apoi, lista de ingrediente cuprinde (foto 1 si 2):
  • 600 gr fructe de padure
  • 100 gr unt moale
  • 100 gr faina
  • 100 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 50 gr zahar brun
  • 2 linguri de lapte
  • esenta de lamaie
  • un pic mai putin de jumatate de plic de praf de copt
  •  Crema, din motive de toropeala cronica, am preparat-o din (foto 7):
  • un plic budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • Optional, pentru decor (foto 7):
  • smantana pentru frisca
  • zahar
  • Daca folosesti fructe congelate, vei avea nevoie si de un plic de tort gelee Dr. Oetker sau alta marca de jeleu transparent.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe de padure si crema de vanilie:

Daca folosesti fructe congelate, vei avea nevoie si de un plic de tort gelee Dr. Oetker sau alta marca de jeleu transparent.

Fructele le decongelezi din timp si le lasi sa se scurga intr-o sita iar cuptorul il preincalzesti la 180 de grade.
Untul il freci cu zaharul, adaugi laptele, branza de vaci, esenta si mixezi (foto 3). Faina o amesteci cu praful de copt si o torni peste compozitie (foto 4). Pui aluatul astfel obtinut in tava unsa (foto 5) si il intinzi cu ajutorul unei spatule (foto 6). Pui la cuptor pentru 35-40 de min, pana se rumeneste putin blatul si trece cu brio testul scobitorii.

Intre timp te poti ocupa de budinca, conform indicatiilor de pe pachet si anume: intr-un bol amesteci cu un tel continutul unui plic de budinca cu doua linguri rase de zahar si patru linguri de lapte (foto 8). Restul laptelui il pui la fiert. Cand incepe sa fiarba, torni peste el compozitia din bol si mai pui pe foc putin, amestecand cu telul, pana capata consistenta dorita (foto 9). Lasi sa se raceasca.

Blatul il scoti pe un gratar de prajituri. Cand s-au racit si budinca si blatul, intinzi budinca uniform peste blat (foto 10). Apoi asezi fructele si prepari conform indicatiilor tort gelee-ul. Lasi tarta cateva ore la frigider si daca doresti, o poti dichisi cu frisca inainte de a o servi. Pofta buna!

Nota: Reteta inspirata din Reader's Digest.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe de padure si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune