Tarta cu fructe de toamna

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 24 Noi 2015 | 631 vizualizari

 

Am avut cateva fructe care se stricau si era pacat sa le las sa se strice de tot sau sa le arunc, asa ca am facut o tarta delicioasa si aromata din ele.

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 400 g faina;
  • 100 g zahar;
  • un praf de sare;
  • doua oua;
  • 200 g unt.
  • Umplutura:
  • 325 g gutui curatate de coaja si seminte;
  • 265 g pere curatate de coaja si seminte;
  • 170 g mere curatate de coaja si seminte;
  • 250 g zahar (sau dupa gust);
  • o lingurita de scortisoara.
  • Pentru decor:
  • o lingura de zahar pudra.
  • Este necesara o forma pentru tarte cu diametrul de 28 cm.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe de toamna:

Umplutura:

Gutuile, perele si merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana cand scade toata zeama lasata, se adauga scortisoara, apoi se lasa sa se raceasca.

Aluat fraged:

Faina, zaharul, sarea si ouale se pun intr-un castron, iar untul se rade peste ele. Se amesteca si se incorporeaza toate ingredientele, formand o bila, care se introduce intr-o punga si se baga la frigider pentru circa 30 de minute.

Asamblare:

Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge cu ulei masa de lucru, bila de aluat se taie in doua, iar jumatate se intinde cu ajutorul unui sucitor uns cu ulei. Se decupeaza aluatul dupa forma de tarta. Se intinde restul de aluat si se aseaza in tava unsa cu unt, facand gaurele cu furculita din loc in loc. Se adauga umplutura si se ruleaza pe sucitor foaie decupata dupa forma, apoi se pune peste umplutura. Cu o forma pentru fursecuri se contureaza 5 fluturi. Cu ajutorul unui cutit cu lama foarte subtire se decupeaza fluturii si se scoate aluatul. Se corecteaza fluturii usor cu degetul, apoi se introduce forma de plastic si se misca in toate directiile (sus-jos, stanga-dreapta) pentru a uniformiza peretii formei de fluture. Aluatul ramas se intinde cu sucitorul pe masa de lucru unsa cu ulei si se decupeaza 4 fluturi, care se pun langa "gaurile" cu forma de fluture de pe tarta. Se introduce tava la cuptor pana cand tarta se rumeneste frumos. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar si se poate servi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu fructe de toamna 413604
retete culinare - Tarta cu fructe de toamna 413636
retete culinare - Tarta cu fructe de toamna 413637
retete culinare - Tarta cu fructe de toamna 413638
retete culinare - Tarta cu fructe de toamna 413639
retete culinare - Tarta cu fructe de toamna 413640
retete culinare - Tarta cu fructe de toamna 413641
retete culinare - Tarta cu fructe de toamna 413642
retete culinare - Tarta cu fructe de toamna 413643
retete culinare - Tarta cu fructe de toamna 413644
retete culinare - Tarta cu fructe de toamna 413645
retete culinare - Tarta cu fructe de toamna 413646
retete culinare - Tarta cu fructe de toamna 413647
retete culinare - Tarta cu fructe de toamna 413648
retete culinare - Tarta cu fructe de toamna 413649
retete culinare - Tarta cu fructe de toamna 413650
retete culinare - Tarta cu fructe de toamna 413651
retete culinare - Tarta cu fructe de toamna 413652
retete culinare - Tarta cu fructe de toamna 413653
retete culinare - Tarta cu fructe de toamna 413654
retete culinare - Tarta cu fructe de toamna 413655

COMENTARII (17)

Rocsi 1

25.11.2015, 19:56

Ce m-as rasfata acum cu o bucatica

miki_a 1

26.11.2015, 00:07

Arta!!!

Adi 1

27.11.2015, 19:23

Frumoasa tarta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55