Tarta cu fructe si bezea

de rodicamaria in Prajituri, 10 Iul 2011 | 1971 vizualizari

 

Aceasta prajiturica a facut-o mama mea.Mie imi place foarte mult si i-am spus ca nu a mai facut-o de mult.Ea, draguta s-a apucat pe caldurile acestea de copt.Deh,mama tot mama ramane, chiar daca fiica este bunicuta la randul ei.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • 5 oua
  • 200 g unt
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 700 g fructe(ce vreti-am mancat si cu piersici,cea de azi este cu caise,dar cea mai buna este cu visine,zic eu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe si bezea:

Din faina,unt,100g zahar,galbenusuri,praful de copt si 1/2 pachet zahar vanilat se face un aluat fraged,din care se intinde o foaie in tava unsa(se intinde cu mana,este putin sfaramicios). Se da la cuptor si se coace pe jumatate.

Cele cinci albusuri se bat cu restul de zahar,iar la sfarsit se adauga fructele : visinele fara samburi,caisele-piersicile trebuie de asemenea scosi samburii si taiate bucatele. Apoi se toarna compozitia peste foaie si se da la cuptor mai departe pana bezeaua devine aurie.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu fructe si bezea-0
Tarta cu fructe si bezea-1

COMENTARII (7)

adry88 1

10.07.2011, 21:28

mamaieelena 1

11.07.2011, 07:35

Lau 1

11.07.2011, 13:51

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04