Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca

de Valclaudia in Dulciuri, 6 Dec 2014 | 1650 vizualizari

 

va invit la o portie de tarta delicioasa cu crema de tapoica si Rama mit Butter

 

INGREDIENTE

  • 100 gr. margarina Rama mit Butter
  • 200 gr. zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt + 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stinse intr-o lingurita zeama de lamaie
  • 200 gr. faina proaspat cernuta
  • 1 ou mare
  • un praf de sare
  • 140 gr. iaurt natur
  • 1 varf de lingurita turmeric
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri perle de tapioca
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • cca 50 gr. margarina Rama mit Butter
  • 500 gr. clementine
  • 1/2 conserva compot de ananas
  • 2 plicuri gelatina incolora pentru tarte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca:

Mixam margarina Rama mit Butter (la temperatura camerei) cu zaharul.

Adaugam oul, iaurtul, zaharul vanilat, praful de sare si cel de turmeric, praful de copt+bicarbonatul de sodiu stinse intr-o lingurita zeama de lamaie.

Mixam cca 5 minute, apoi adaugam faina proapat cernuta.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Ungem tava de tarta cu ulei, apoi o tapetam cu faina.

Turnam amestecul obtinut in tava, nivelam cu grija sa obtinem un strat uniform, apoi dam tava la cuptor pentru 25 minute.

Scoatem blatul fierbinte pe un platou presarat cu zahar (sa nu se lipeasca blatul de platou, fierbinte fiind...)

Lasam la racorit.

Curatam clementinele de coaja, scurgem bucatile de ananas din compot.

Punem laptele la foc mic intr-o oala impreuna cu 1 plic zahar vanilat si 3 linguri zahar tos. Cand clocoteste laptele adaugam 4 linguri perle de tapioca + 50 gr. margarina Rama mit Butter si amestecam in continuu pana se umfla perlele si obtinem o crema de consistenta unei budinci pe care o turnam fierbinte peste blatul asezat pe platou.

Decoram tarta cu feliute de clementine si bucatele de ananas.

Intr-o craticioara punem cca 350 ml zeama din compotul de ananas la incalzit la foc mic. Intr-un bol dizolvam praful de gelatina pentru tarte in 50-70 ml zeama rece din compotul de ananas. Dupa ce a inceput sa fiarba zeama de compot din craticioara, adaugam gelatina dizolvata,amestecam si vom obtine un amestec cremos, de consistenta unei budinci.

Turnam acest amestec peste tarta si lasam la racit.

Portionam si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca 355713
retete culinare - Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca 355714
retete culinare - Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca 355715
retete culinare - Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca 355716
retete culinare - Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca 355717
retete culinare - Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca 355718
retete culinare - Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca 355719
retete culinare - Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca 355720
retete culinare - Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca 355721
retete culinare - Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca 355722
retete culinare - Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca 355723
retete culinare - Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca 355724
retete culinare - Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca 355725

COMENTARII (18)

diaconta 1

06.12.2014, 22:09

Minunata

MOKUSKA 1

06.12.2014, 22:33

reisnaor_2006 1

06.12.2014, 23:13

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D