Tarta cu fructe si ricotta

de adasev12 in Dulciuri, 1 Oct 2011 | 3500 vizualizari

 

aveam o foaie de tarta in frigider...si-mi ocupa loc ...asa ca am purces aseara la a face o tarta , ca tot mi s estricau fructele in fructiera...cu greu am rezistat s anu o casapesc aseara...dar de dimineata mi-am servit portia generoasa...

 

INGREDIENTE

  • o foaie de tarta cumparata....se poate si face, dar daca eu o aveam gata facuta....
  • fructe de care se nimeresc: pere, piersici, banane si struguri am avut eu
  • 250 g ricotta
  • 6 lg de zahat
  • un zahar vanilat
  • o lg mare de unt
  • coaja de lamaie rasa
  • un plic de gelatina transparenta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe si ricotta:

Mai intai se lasa foaia de tarta sa se decongeleze la temperatura  camerei apoi se pune asa cu hartie cu tot in tava.

Se incalzeste cuptorul la 180 g si se coace tarta 20 min....se scoate si se lasa sa se raceasca complet.

Ricotta se amesteca cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie si untul si se mixeaza  cu mixerul foarte bine.

Cand e rece tarta se intinde crema peste ea.

Deasupra cremei se aseaza fructe dupa bunul plac.

Se prepara gelatina conform instructiunilor si se toarna peste fructe.

Se lasa la rece cateva ore.

Eu cum am facut-o aseara, am lasat-o pana azi....s-a inmuitat si tarta asa ca e numai buna. si dulcee,....

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu fructe si ricotta-0
Tarta cu fructe si ricotta-1
Tarta cu fructe si ricotta-2
Tarta cu fructe si ricotta-3
Tarta cu fructe si ricotta-4
Tarta cu fructe si ricotta-5
Tarta cu fructe si ricotta-6
Tarta cu fructe si ricotta-7

COMENTARII (25)

adasev12 1

08.10.2011, 10:35

cris, multumesc
lia, ma bucur ca-ti place

Bya Ralu 1

14.06.2012, 15:07

yam yam

adasev12 1

19.06.2012, 10:16

gurita_ta...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04