Tarta cu gem de visine - de post

de mirela0911 in Prajituri, 27 Mar 2012 | 3507 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 250 g faina
  • 100 g margarina
  • 100 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 200 ml apa
  • un varf cutit sare
  • Pt.umplutura:
  • 400 g gem de visine
  • 1 mar mare
  • 25 g zahat pudra
  • 1 lg zeama de lamaie
  • margarina cat o nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem de visine - de post:

Margarina se topeste in apa calduta, se adauga zaharul, faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se amesteca pana se omogenizeaza dupa care se framanta cu mana pana obtinem un aluat omogen si elastic (daca mai necesita faina se mai poate adauga). Se acopera si se lasa la rece pt. 30 minute.

Intre timp preparam umplutura. Marul se curata de coaja si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se stropeste cu zeama de lamaie si se pune la calit cu zaharul pudra si cu bucatica de margarina intr-o tigaie antiaderenta. Dupa ce s-a calit marul se pune intr-un alt vas si se amesteca impreuna cu gemul de visine.

Aluatul se intinde pe masa infainata si se acopera o forma de tarta inclusiv peretii. Surplusul de aluat se taie, se framanta si se intinde din nou dupa care se taie fasii pentru a realiza gratarul de deasupra. Se pune peste aluat umplutura, se niveleaza si se aseaza fasiile de aluat. 

Se da la cuptor la 180 de grade pt. 30-40 minute.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu gem de visine - de post 154353
retete culinare - Tarta cu gem de visine - de post 154354
retete culinare - Tarta cu gem de visine - de post 154355
retete culinare - Tarta cu gem de visine - de post 154356
retete culinare - Tarta cu gem de visine - de post 154357
retete culinare - Tarta cu gem de visine - de post 154359
retete culinare - Tarta cu gem de visine - de post 154360

COMENTARII (29)

oana_pisicutza16 1

29.03.2012, 00:01

imi place atre mult

Zamfira 1

30.03.2012, 22:41

Felicitari!!!

mirela0911 1

31.03.2012, 22:54

Oana_pisicutza Zamfira va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S