Tarta cu jeleu de mure, coacaze si mascarpone

de ralu_ca in Prajituri, 30 Mar 2014 | 3894 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 120 gr unt;
  • 1 ou;
  • 70 gr zahar;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 praf de sare;
  • 230 gr faina;
  • jeleu de mure si coacaze:
  • 200 gr mure congelata;
  • 150 g coacaze congelate;
  • 3-4 linguri zahar;
  • 2 linguri amidon;
  • Pentru crema cu mascarpone:
  • 250 gr mascarpone;
  • 250 ml lapte;
  • 3 linguri amidon;
  • 3 linguri zahar;
  • 2 linguri zahar pudra;
  • 1 pachet gelatina;
  • pastaie de vanilie;
  • zahar vanilat
  • ciocolata si mure pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu jeleu de mure, coacaze si mascarpone:

Blat:

Intr-un bol punem untul, oul, zaharul si le amestecam bine. Adaugam praful de copt, sarea, apoi faina in ploaie si framantam pana obtinem un aluat omogen. Se formeaza o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute. Dupa ce a stat la frigider, presaram masa de lucru cu faina si cu ajutorul unui sucitor intindem o foaie subtire. Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si punem foaia. Am asezat bine, presam marginile si o intepam cu furculita. Am introdus tava in cuptorul incins pentru circa 20 de minute pana blatul este rumenit.  Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca.

Jeleul de mure si coacaze:

Murele si coacazele congelate le punem intr-o cratita si amestecam foarte bine sa se marunteasca. Adaugam zaharul si le punem pe foc pana se topeste zaharul. Amidonul il dizolvam cu 2-3 linguri de apa, apoi il punem peste mure si coacaze. Amestecam bine, lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa putin. Il rasturnam fierbinte peste blat si dam la frigider sa se inchege.

Crema cu mascarpone:

Intr-un bol amestecam amidonul cu 3 linguri de zahar si putin lapte.  omogenizam apoi punem semintele de la o pastaie de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie. Cand da in clocot laptele turnam amestecul cu amidon si invartim la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc, punem bucata de pastaia de vanilie, acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.

Intr-un bol mixam mascarponele cu zaharul pudra si vanilat, apoi incorporam cate putin din crema de vanilie racita. Gelatina am pus-o la hidratat cu 2-3 linguri apa rece, apoi o dizolvam pe baie de aburi si o incorporam in crema.

Am scos tarta din frigider si peste jeleu punem crema, o nivelam si o dam iar la rece. Decoram cu mure si ciocolata ornamentala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu jeleu de mure, coacaze si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel