Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone

de Rocsi in Prajituri, 11 Aug 2013 | 2861 vizualizari

 

Anul acesta cat a fost zmeura pe piata nu am pregatit nici un desert desi ador dulciurile cu zmeura. Insa cum nu mai gasim proaspata cu ajutorul zmeurei congelate am pregatit o tarta delicioasa cu care am sa va servesc astazi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 120 gr unt
  • 1 ou
  • 70 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 230 gr faina
  • Pentru jeleul de zmeura:
  • 200 gr zmeura congelata
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • Pentru crema cu mascarpone:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura gelatina
  • 1 pastaie de vanilie
  • 40 gr ciocolata cu lapte
  • zmeura pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone:

Blatul:

Intr-un bol punem untul, oul, zaharul si le amestecam bine cu mana. Adaugam praful de copt, sarea, apoi faina in ploaie si framantam pana obtinem un aluat omogen. Formam o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute. Dupa ce a stat la frigider, presaram masa de lucru cu faina si cu ajutorul unui sucitor intindem o foaie subtire. Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si punem foaie. O asezam bine, presam marginile si o intepam cu furculita. Introducem tava in cuptorul incins pentru circa 20 de minute pana blatul este rumenit. Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca.

Jeleul de zmeura:

Zmeura congelata o punem in blender si o maruntim. Intr-o cratita turnam zmeura, zaharul si le trasferam pe foc pana acesta din urma se topeste. Amidonul il dizolvam cu 2-3 linguri de apa, apoi il punem peste zmeura. Amestecam bine, lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa putin. Il rasturnam fierbinte peste blat si dam la frigider sa se inchege.

Crema cu mascarpone:

Intr-un bol amestecam amidonul cu 3 linguri de zahar si putin lapte. Le omogenizam apoi punem semintele de la o pastaie de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie. Cand da in clocot laptele turnam amestecul cu amidon si  invartim la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc, aruncam pastaia de vanilie, acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.

Intr-un bol mixam mascarponele cu zaharul pudra, apoi incorporam cate putin din crema de vanilie racita. Gelatina o punem la hidratat cu 2-3 linguri apa rece, apoi o dizolvam pe baie de aburi si o incorporam in crema. Scoatem tarta din frigider si peste jeleu punem crema, o nivelam si o dam iar la rece.

Ciocolata o radem cu un curatator de legume sa obtinem mici carlionti pe care ii presaram peste tarta. Decoram cu zmeura.

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone 251140
retete culinare - Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone 251142
retete culinare - Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone 251143
retete culinare - Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone 251144
retete culinare - Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone 251145
retete culinare - Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone 251146
retete culinare - Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone 251147
retete culinare - Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone 251148
retete culinare - Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone 251149
retete culinare - Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone 251151
retete culinare - Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone 251152
retete culinare - Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone 251153

COMENTARII (67)

Rocsi 1

20.08.2013, 13:32

Babi

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 15:50

vreau si euuu

Rocsi 1

31.10.2013, 18:32

Krysty cu drag te-as servi daca as avea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55