Tarta cu lamaie

de La Ancuta in Prajituri, 23 Sep 2010 | 4463 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 150g faina
  • 25 g zahar
  • 125 g unt
  • 1 lingura apa
  • Crema:
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • coaja rasa de la 3 lamai
  • 12 linguri zeama de lamaie
  • frisca si zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie:

Pentru blat: se amesteca faina cu zaharul. Se adauga untul taiat bucatele si se framanta. La final se pune apa si se framanta bine.

Se formeaza o sfera, se pune in folie alimentara si se baga la frigider 30 de minute.

Se intinde aluatul pe masa infainata, se pune in tava de tarta si se inteapa cu furculita. Se mai baga la frigider pentru inca 30 de minute.

Se scoate din frigider se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor 15 minute. Se ia folia jos si se mai lasa in cuptor inca 15 minute.

Pentru crema: se bate frisca cu zaharul, se adauga ouale, coaja si sucul de lamaie.

Se scoate blatul din cuptor, se pune deasupra crema si se mai coace 20 de minute.

Se orneaza cu frisca si zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

La Ancuta 1

27.09.2010, 00:40

Multumesc Corina

La Ancuta 1

27.09.2010, 00:40

Ionix multumesc. Si mie imi place lamaia

Anamaria7 1

03.10.2010, 00:23

ADOR orice praji cu muuulta lamaie iti lasa gura apa doar cand te gandesti

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine si bezea