Tarta cu lamaie

de La Ancuta in Prajituri, 23 Sep 2010 | 2129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 150g faina
  • 25 g zahar
  • 125 g unt
  • 1 lingura apa
  • Crema:
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • coaja rasa de la 3 lamai
  • 12 linguri zeama de lamaie
  • frisca si zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie:

Pentru blat: se amesteca faina cu zaharul. Se adauga untul taiat bucatele si se framanta. La final se pune apa si se framanta bine.

Se formeaza o sfera, se pune in folie alimentara si se baga la frigider 30 de minute.

Se intinde aluatul pe masa infainata, se pune in tava de tarta si se inteapa cu furculita. Se mai baga la frigider pentru inca 30 de minute.

Se scoate din frigider se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor 15 minute. Se ia folia jos si se mai lasa in cuptor inca 15 minute.

Pentru crema: se bate frisca cu zaharul, se adauga ouale, coaja si sucul de lamaie.

Se scoate blatul din cuptor, se pune deasupra crema si se mai coace 20 de minute.

Se orneaza cu frisca si zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu lamaie 52475
retete culinare - Tarta cu lamaie 52476
retete culinare - Tarta cu lamaie 52477
retete culinare - Tarta cu lamaie 52478
retete culinare - Tarta cu lamaie 52479
retete culinare - Tarta cu lamaie 52480
retete culinare - Tarta cu lamaie 52481
retete culinare - Tarta cu lamaie 52482
retete culinare - Tarta cu lamaie 52483
retete culinare - Tarta cu lamaie 52484

COMENTARII (25)

La Ancuta 1

27.09.2010, 00:40

Multumesc Corina

La Ancuta 1

27.09.2010, 00:40

Ionix multumesc. Si mie imi place lamaia

Anamaria7 1

03.10.2010, 00:23

ADOR orice praji cu muuulta lamaie iti lasa gura apa doar cand te gandesti

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S