Tarta cu lamaie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 18 Apr 2011 | 11553 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura ulei
  • 85 g faina( ~6 linguri)
  • 5 g praf de copt
  • Crema:
  • 350 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 10 g gelatina
  • 150 ml frisca
  • ½ lamaie
  •  Lemon curd:
  • 40 g unt
  • 1 lamaie
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon
  •  Decor :
  • 75 ml frisca
  • 4 linguri crema
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie:

Blat :

Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa, apoi adaugam uleiul si apa si omogenizam. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza in crema de galbenusuri.

Albusurile se pun peste compozitia de oua si se amesteca usor cu o lingura. Intr-o tava pentru tarta (26 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina se toarna compozitia.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coace 20-25 minute la temeratura medie.

Dupa coacere se la 15 minute sa se raceasca,apoi se rastoarna pe un platou! Daca nu va place asa mai uscata se poate insiropa putin.

Lemon curd:

Oul se mixeaza cu zaharul si zeama de lamaie,apoi se adauga amidonul. Intr-o craticioara se pune untul si se topeste la foc mic. Peste untul topit se toarna amestecul de ou si lamaie. Se tine pe foc mediu pana se ingroase ca o budinca. Se lasa sa se raceasca.

 Crema de lamaie :

raful de budinca se amesteca cu 4 linguri zahar,apoi se adauga 5 linguri de lapte si se omogenizeaza. Restul de lapte se pune intr-o cratita si se incalzeste. Peste laptele cald,in cratita, se toarna amestecul de budinca. Se pune cratita pe foc si se amesteca cu un tel pana se ingroase.

Gelatina hidratata in 3 linguri apa rece pentru 10 minute se dizolva la miscrounde si se amesteca cu 2-3 linguri budinca,apoi se incorporeaza in restul de budinca. Se lasa sa se raceasca complet,apoi seadauga zeama de lamaie amestecand intr-o singura parte. La sfarsit se incorporeaza frisca batuta.

 Asamblare:

Peste blatul insiropat(sau nu) se intinde lemon curd,apoi se repartizeaza crema de lamaie(oprim 4 linguri). Pe margine se decoreaza cu rozete din frisca, iar in mijloc cu floricele din crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mure, afine si mascarpone