Tarta cu lamaie

de AnyCostescu in Dulciuri, 26 Mar 2014 | 894 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Aluat:
  • 200 g faina
  • 100g zahar
  • 80 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura :
  • Coaja si sucul de la 4 lamai
  • 200 g zahar
  • 1 lingura amidon pe porumb
  • 50 g unt
  • 3 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie:

Pentru aluat :

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!

Punem faina intr-un vas, adaugam sarea ,zaharul si untul taiat bucatele si se framanta pana se obtine o coca compacta. Punem aluatul in folie alimentara si lasam la frigider minim 2 ore.

Incingeti cuptorul.

Dupa ce acest timp intindeti aluatul in tava in care veti face tarta si intepati-l cu furculita.  Coaceti-l in cuptor pentru circa 10-12 minute la temperatura medie.

Umplutura o facem in felul urmator:

Radeti coaja celor 4 lamai, apoi stoarceti sucul lor. Puneti sucul intr-o craticioara si puneti-l pe aragaz. trebuie sa ajunga la punctul de fierbere.

Ouale se bat cu zaharul , coaja de lamaie si amidonul. Puneti acest amestec peste sucul de lamaie si lasati sa fiarba totul circa 2 -3 minute. Amestecati continuu cu un tel.

Luati craticioara de pe foc si adaugati untul.

Punem aceasta umplutura peste aluatul de tarta si dam la rece minim 1 ora.

E delicioasa!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu lamaie-0
Tarta cu lamaie-1
Tarta cu lamaie-2
Tarta cu lamaie-3
Tarta cu lamaie-4
Tarta cu lamaie-5

COMENTARII (21)

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

27.03.2014, 08:48

Buna, buna!

AnyCostescu

AnyCostescu 1

27.03.2014, 14:10

multumesc pt aprecieri

MIUTA

MIUTA 1

28.03.2014, 12:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!