Tarta cu lamaie si bezea

de gaby_duceag in Prajituri, 14 Iul 2011 | 2275 vizualizari

 

INGREDIENTE

Crusta

  • 300 gr faina
  • 100 gr unt
  • o lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 ml apa rece

Crema

  • 4 galbenusuri
  • o cana zahar
  • 2 linguri amidon
  • 80 gr unt
  • zeama si coaja de la doua lamai

Bezea

  • 4 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • o lingurita amidon
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie si bezea:

Se amesteca ingredientele uscate pentru crusta.
Se adauga untul rece, cubulete.
Se amesteca doua minute apoi se adauga putin cate putin apa rece , framantand intre timp cu mana,  pana se obtine un aluat fermn, nelipicios. Cand are aceasta consistenta va opriti din adaugatul apei.
Formati o bila si o dati pentru doua ore la rece (chiar si peste noapte)


Galbenusurile se amesteca cu zaharul, sucul stors de la doua lamai, coaja rasa si amidonul.
Se pun intr-o cratita la foc mic si se amesteca incontinuu pana la ingrosare (devine ca o smantana groasa).
Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca timp de 10 minute.
Asaugam untul si mixam 2 minute.


Scoatem bila de aluat de la rece si intindem o foaie rotunda pe care o asezam in tava unsa cu unt.
O dam la cuptor, care a fost incalzit in prealabil, pentru 10-15 minute, la foc mediu.

Scoatem si turnam crema apoi intindem bezeaua preparata astfel:
Batem spuma albusurile.Adaugam zaharul lingura cu lingura mixand bine dupa fiecare.
La final incorporam amidonul.


Bagam tarta inapoi in cuptor, la foc mic, pentru 15-20 minute.
Crusta superioara trebuie sa prinda o culoare frumoasa.

                                   Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu lamaie si bezea 115445
retete culinare - Tarta cu lamaie si bezea 115446
retete culinare - Tarta cu lamaie si bezea 115447
retete culinare - Tarta cu lamaie si bezea 115448

COMENTARII (25)

gaby_duceag 1

14.07.2011, 23:13

Rux 1

14.07.2011, 23:16

Ce deliciosenie ai pregatit tu Gabyta scumpa...mie prajiturile cu lamaie imi plac enorm...asa ca am pus reteta ta la favo...multumesc

mimmi 1

15.07.2011, 12:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S