Tarta cu lamaie si bezea

de Criss in Torturi, 8 Mai 2012 | 14644 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta pe foarte multe bloguri, dar Alice (albinutza) si Ancuta au fost cele care m-au determinat sa incerc aceasta reteta. Desigur, fiecare modifica pe ici pe colo si personalizeaza intr-un fel reteta. Dar reteta de baza e din cartea regala de bucate a Altetei Sale Regale, Principesa Margareta a Romaniei. http://www.protvmagazin.ro/lifestyle/reteta-de-vedeta/a8168924-principesa-margareta-prepara-tarta-de-lamaie
Am facut multe poze penbtru ca recunosc, imi place cum mi-a iesit aceasta tarta, desi baietilor nu le-a placut. Am fost usor dezamagita mai ales ca sotul meu e mare mancator de prajituri, insa din aceasta tarta abia a gustat si a spus sa nu mai fac niciodata ca nu-i place. :( Mie mi-a parut un pic prea dulce, desi am pus suficienta cantitate de suc de lamaie. Dar crezandu-ma mai desteapta, am facut bezeaua din 6 albusuri desi 4 ar fi fost suficiente. Una peste alta, mi se pare o reteta fina, eleganta si nici nu putea fi altfel daca e din cartea de bucate a Principesei Margareta, Altetea sa insasi fiind un exemplu de eleganta, finete, frumusete.
Sa trecem deci la reteta.

 

INGREDIENTE

Crusta:
  • 350 g biscuiti
  • 100 g zahar
  • 200 g unt topit
  • 1 lingura cacao
Crema:
  • 400 ml lapte condensat (am pus o cutie si un sfert, desi era suficienta o cutie)
  • 4 galbenusuri de ou
  • 250 ml zeama de lamaie (nu am gasit lime, motiv pentru care am pus doar lamaie)
Bezea:
  • 6 albusuri (ar fi fost suficiente si numai 4)
  • 260 g zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie si bezea:


Biscuitii se zdrobesc, se amesteca cu zahar pudra, unt topit. Se pune amestecul intr-o forma de tort detasabila, se taseaza bine de tot cu lingura si se pune in frigider.

Intr-un bol se bat galbenusurile, se adauga laptele condensat si zeama de lamaie. Rezulta o crema destul de densa desi am crezut ca va fi fluida.

Se bat albusurile spuma. Se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o spuma lucioasa si tare.

Se toarna crema peste blatul de biscuiti, peste crema se pune bezeaua. Eu am pus bezeaua in posh si am spritat-o peste crema. Se coace tarta in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 35 minute, dupa care se stinge focul si se lasa tarta sa se raceasca  in cuptor. Apoi se pune in frigider minim 2 ore dupa care se serveste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

miremirc 1

14.05.2012, 18:02

Imi place enorm de mult !

ela 1

02.06.2012, 20:30

ca de obicei,arata super

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 15:44

ce frumoasa tarta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu lamaie si bezea