Tartă cu lamâie şi bezea

de diaconta in Dulciuri, 18 Noi 2012 | 971 vizualizari

 

Nu am să spun decât că-i grozav de bună,iar bezeaua nu mi-a reuşit niciodata aşa bine ca şi acum.

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul de tarta:

  • 250 gr faina
  • 2 linguri faina de migdale
  • 50 gr zahar pudra
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • Sare
  • 2 linguri apa rece

Pentru crema:

  • Zeama şi coaja de la 2 lamâi
  • 300 gr zahar
  • 4 galbenusuri de ou
  • 80 gr amidon alimentar
  • O lingura sirop de lamâie
  • 2 lingurite Limoncello(lichior de lamâie)
  • 100 gr unt
  • Visine confiate
  • Ciocolata alba

Pentru bezea:

  • 4 albusuri de ou
  • 200 gr zahar pudra
  • O lingurita Limoncello
  • O lingura amidon alimentar
  • Sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu lamâie şi bezea:

Pentru foaia de tarta ,am amestecat ingredientele uscate,am pus untul rece taiat cubulete si l-am amestecat repede cu vârfurile degetelor pâna când compozitia a devenit „nisipoasa”.Am adaugat oul si cele doua linguri de apa rece.

Am framântat doar pâna s-au omogenizat ingredientele.Am format o bila de aluat,am acoperit cu folie si am pus la frigider pâna a doua zi.

Am pregatit apoi crema.

Am razuit cele doua lamâi,apoi am stors zeama,150 ml .

Am amestecat galbenusurile cu zaharul ,zeama de lamâie si amidonul diluat cu putina apa.

Am pus totul pe baie de aburi si am amestecat pâna când compozitia s-a îngrosat.

Spre final am pus si lichiorul , siropul de lamâie si coaja de lamâie.

Când s-a racit am adaugat untul în crema.

Am întins foaia de tarta si am pus-o în tava tapetata cu unt si faina,îmbracând si peretii tavii.

Am întepat cu o furculita si am pus în cuptor sa se coaca pentru 10 minute.

Am scos tava,am pus visinele confiate,am razuit ciocolata alba,am pus crema si iar visine si ciocolata.

Pentru bezea,am batut albusurile într-un vas curat cu un praf de sare.

Când spuma a facut „ţepi” am adaugat pe rand zaharul.

La final Limoncello si amidonul,amestecând cu o paleta.

Am pus bezeaua deasupra cremei si am mai dat la cuptor(pe treapta de sus a cuptorului) pentru 20 de minute sau cât este necesar ca bezeaua sa se usuce si sa devina crocanta.

Am lasat tava  sa se raceasca  în cuptor.Am portionat când s-a racit complet.

 

 

Pofta dulce !!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tartă cu lamâie şi bezea 188774
retete culinare - Tartă cu lamâie şi bezea 188775
retete culinare - Tartă cu lamâie şi bezea 188776
retete culinare - Tartă cu lamâie şi bezea 188777
retete culinare - Tartă cu lamâie şi bezea 188778
retete culinare - Tartă cu lamâie şi bezea 188779
retete culinare - Tartă cu lamâie şi bezea 188780

COMENTARII (35)

diaconta 1

24.11.2012, 21:16

Cristina,te inscriu maine la tort

epurasha2bb 1

25.11.2012, 15:00

Bya Ralu 1

24.01.2014, 22:03

super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D