Tarta cu lamaie si lapte condensat

de Sidy in Prajituri, 1 Dec 2012 | 3655 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe mai multe bloguri culinare si mi-a placut mult de tot.Chiar si pe blogu cu retete a lui Horia Varlan.Dar si in Cartea regala de bucate, scrisa de Principesa Margareta a Romaniei ....
A cui o fi meritul , pina la urma....ramane de stabilit.
Oricum , ceea ce a iesit a fost minunat si cu siguranta voi repeta reteta cat de curand....

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 250 g biscuiti simpli
  • 125 g unt
  • 2 linguri cacao

Pentru umputura

  • 4 galbenusuri
  • 400 ml lapte condensat
  • zeama de lamaie de la 2 lamai
  • ½ lingurita ghimbir ras

Pentru bezea

  • 4 albusuri
  • 50 g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie si lapte condensat:

Sfaramam biscuitii,( eu i-am cumparat gata sfaramati) ii amestecam cu cacaoa si apoi cu untul la temperatura camerei pana obtinem o compozitie omogena.

Compozitia de biscuiti o asezam pe fundul unei forme de tarta unsa cu unt si presam cu mana sa se aseze bine compozitia.

Batem bine galbenusurile,adaugam laptele condensat, zeama de lamaie, ghimbirul ras si amestecam pana se omogenizeaza.

Rasturnam crema peste blatul de biscuiti.

Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare apoi adaugam 50 de grame de zahar nu mai mult, pentru ca este destul de dulce prajitura, de la laptele condensat.

Punem bezeaua peste crema si o nivelam cu ajutorul unei linguri, din loc in loc lasam cate un moț , sa arate tarta mai bine.Deasupra am presarat o lingura cu zahar tos.

Dam apoi tarta la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, pina se rumeneste deasupra bezeaua , cam 40 de minute.

Dupa ce s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca in forma.Apoi o putem portiona si o servim cu cate un glob de inghetata de vanilie si frisca ....

Am facut poze si cu tarta taiata, dar.....au disparut cu desavarsire.

 

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Se poate servi cu cate un glog de inghetata, alaturi...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu lamaita si kiwi