Tarta cu lamaita si kiwi

de adasev12 in Prajituri, 10 Dec 2011 | 2498 vizualizari

 

e prima data cand fac tarta cu kiwi...sper sa fie buna, ca inca nu am taiat-o...

si fiindca azi e si ziua de nastere a soacrei mele, i-o dedic ei, cu mult drag! la multi ani, Bica!!!

 

INGREDIENTE

pt tarta:

  • 300 g faina
  • 1ou
  • 100 g zahar
  • 1/ 2 praf de copt
  • un praf de sare
  • 150 g unt

crema:

  • 250 g ricotta
  • 200 ml lapte
  • 2 lg-ite amidon de porumb
  • coaja+ sucul de la o lamaie
  • 4 lg zahar

decor:

  •  10 buc kiwi
  • 2 lg zahar
  • un plic de gelatina transparenta, pt tarte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaita si kiwi:

Se amesteca faina cu praful de copt, zaharul si sarea , se adauga oul si untul si se framanta  pana devine un aluat omogen.

Se unge forma de tarta  cu unt si se  tapeteaza cu faina, se pune aluatul in ea si se intinde cu mainile direct in tava, intinzandu-se pana sus pe marginile tavii.

Se inteapa bine cu o furculita si se lasa 10 min . sa stea. timp in care se incalzeste cuptorul la 180 grade.

Se coace tarta cam 35 min

Ideal ar fi ca  acest aluat sa fie copt cu o greutate inauntru, de obicei se folosesc  boabe de fasole uscata, pt ca la copt se umfla si nu mai pastreaza forma asa uniforma...eu nu am avut in casa fasolica, ca  folosesc de obicei de aia conservata...

Tarta se lasa la racit in tava.

Cat timp se coace tarta se face crema. intai se pune la foc  mic laptele cu zaharul si coaja de lamaie rasa.

Se lasa pana ajunge laptele  in puntul  de fierbere , apoi se da deoparte.

Se strecoara ca sa se elimine coaja, apoi se pune iar la foc.

Sucul de la lamaie se strecoiara si el si cu el se dilueaza amidonul, apoi se toarna in lapte si se lasa pe foc pana se ingroasa frumos, sa dea si 2-3 clocote mici.

Va rezulta o crema relativ grosuta, dar dupa ce se va raci se va ingrosa  mai tare.

Se lasa la rece.

Ricotta se freaca putin cu 4 lg de zahar si dupa ce s-a racit crema se amesteca cu ricotta.

Se pune crema peste tarta complet racita si se niveleaza frumos, pana la margini.

Se decoreaza cu felii de kiwi, care au fost lasate in prealabil cam 15 min  cu zahar , asa se inmoaie frumos si nici nu vor fi foarte  acre ( ale mele erau destul de acre).

Se prepara gelatina cu 200 ml apa( se foloseste sucul ramas de la kiwi si se completeaza pana la 200 ml  cu apa), se lasa la foc mic sa dea cateva clocote, nu mai mult de 2 min, apoi se lasa un minut la racit si se toarna peste  tarta.

Se da tarta  la rece cateva ore.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu lamaita si kiwi-0
Tarta cu lamaita si kiwi-1
Tarta cu lamaita si kiwi-2
Tarta cu lamaita si kiwi-3
Tarta cu lamaita si kiwi-4
Tarta cu lamaita si kiwi-5
Tarta cu lamaita si kiwi-6
Tarta cu lamaita si kiwi-7
Tarta cu lamaita si kiwi-8

COMENTARII (29)

mirela0911

mirela0911 1

11.12.2011, 13:52

cu atata kiwi trebuie sa fie tare buna

adasev12

adasev12 1

11.12.2011, 14:07

brunetica, ms mult
ubulika....
antici_gabytza...ms

adasev12

adasev12 1

11.12.2011, 14:09

elena_daria....multumesc
mirela, e bunuta, dulce-acrisoara....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01