Tarta cu legume si cremwursti

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 3 Oct 2012 | 8669 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 300 gr faina
  • 150 gr unt
  • 4-5 linguri apa
  • sare
  • 1 ceapa rosie ( sau alba )
  • 300-400 gr ciuperci proaspete
  • 400 gr amestec mexican ( am folosit congelat )
  • 6 cremwursti de pui
  • sare, piper
  • 1 ardei iute ( optional )
  • 3-4 linguri ulei pentru calit
  • 4 oua
  • 250 gr smantana
  • 200 gr cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume si cremwursti:

Pentru blat :

Se amesteca bine toate ingredientele, formandu-se o coca omogena. Tapetam vasul cu pergament, apoi intindem o foaie astfel incat sa acopere fundul si peretii vasului ( eu am folosit o forma cu diametrul de 24 cm si cu pereti inalti, fiindca a fost multa compozitia de legume ). Se lasa la frigider pana preparam umplutura.

Pentru umplutura : 

Ceapa se taie solzisori si se pune la calit. Cand s-a inmuiat ( eu n-o las sa se rumeneasca ), se adauga ciupercile pe care le-am spalat, curatat si taiat felii.. Se adauga sare si piper. Se mai lasa 3-4 minute pana se mai evapora din apa continuta de ciuperci si se adauga amestecul mexican, ardeiul iute si cremwurstii taiati felii. Eu folosesc wok-ul si dau focul la maxim amestecand continuu. Ar trebui in 10 minute sa fie facute.

Ouale se bat si se amesteca impreuna cu smantana si cascavalul ras, plus putina sare.

Scoatem aluatul din frigider, il intepam cu furculita din loc in loc si-l dam la cuptorul preincalzit 10 minute. Pentru ca am folosit un vas cu peretii drepti ( deci nu special pentru tarta cu zimti pe margine ), marginile s-au lasat putin., insa nu m-a deranjat, a rezultat in final o tarta cu forma rustica.

Turnam peste blat alternativ compozitia si amestecul de ou.

 Lasam sa se coaca in cuptor , la foc mediu, aproximativ 30 minute , pana ce oul este bine inchegat.si compozitia este bine legata.

Se lasa putin sa se raceasca si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume si cremwursti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

sabiradu 1

29.01.2013, 13:43

Ce grozav arata,sigur este delicioasa .

mihaelar63 1

06.03.2014, 00:46

Mai mult decat tentanta

Ela68 1

06.03.2014, 11:22

e foarte buna, insa nu mai folosesc cremwursti, deci trebuie sa ma reprofilez

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv "Mozaic"