Tarta cu loboda

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2014 | 2704 vizualizari

 

o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr. faina alba
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • cca 150 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • Umplutura:
  • cca 500 gr. loboda proaspata (rosie si verde in amestec)
  • 3 linguri ulei + sare si piper dupa gust + usturoi granulat pentru calit loboda
  • 3 linguri de gris
  • 1/2 cutie crema de branza Ceva Fin Delaco
  • 2-3 lingurite seminte de in
  • 1 ou (mic)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu loboda:

Curatam loboda de pe cotoare, spalam frunzele in mai multe ape si le taiem fasii.

Calim loboda (cca.10 minute) in ulei cu sare, piper si usturoi granulat, la final adaugam gris sa absoarba toata cantitatea de lichid lasata.
Lasam la racit.

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida.

Adaugam apa calduta, faina, din cand in cand mai picuram ulei, obtinem un aluat elastic  pe care il asezam in forma termorezistenta unsa cu ulei.

Aplatizam aluatul cu palmele in forma, deasupra asezam loboda calita, peste looda punem din loc in loc gramajoare de crema de branza de la Delaco, apoi repartizam tot oul batut peste umplutura iar la final presaram seminte de in.

Dam forma la cuptor pana se rumeneste tarta (cca 40 min. la 180 grade).

E buna atat calda dar mai ales rece!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu loboda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Xandrinne 1

25.05.2014, 12:16

MOKUSKA 1

25.05.2014, 12:28

deyutzky 1

25.05.2014, 13:00

n-am facut niciodata suna tentant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu loboda