Tarta cu mac

de Criss in Prajituri, 30 Oct 2015 | 7235 vizualizari

 

Zilele trecute cautam ceva intr-un dulap unde pastrez tot felul de chestii vechi, amintiri, etc. si am dat peste o revista veche de aproape 20 de ani unde am gasit o multime de retete faine de tot. Prima care mi-a atras atentia a fost acest tort cu mac. Eu am preferat sa-i spun tarta pentru ca in opinia mea nu i se potriveste denumirea de tort. Azi am facut tarta "ajutata" de pitica mea care nu vroia deloc sa doarma si era tare maraita, drept dovada nu mi-a iesit foarte frumoasa, dar pot sa va spun ca daca va place macul, tarta asta e ceva de vis.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat: 
  • 375 g faina
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 100 g zahar pudra
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • Ingrediente umplutura: 
  • 300 ml lapte
  • 200 g mac macinat
  • 100 g migdale macinate
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 50 g zahar pudra
  • 80 g stafide
  • 2 linguri coji de portocale confiate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mac:

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si zaharul pudra, se adauga untul rece taiat cubulete, coaja de lamaie si oul si se framanta un aluat elastic si nelipicios care se inveleste in folie si se pune in frigider minim 30 minute. Eu l-am lasat vreo 3 ore ca asa a fost filmul. :D Am facut tarta in reprize, asa cum m-a lasat pitica.


Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga macul macinat , se amesteca si se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi praful de budinca, migdalele macinate , stafidele si coaja de portocale.
2/3 din aluat se intind intr-o forma de tort detasabila (26 cm diametru) . Se pune umplutura de mac si restul de aluat se intinde si se taie fasii care se aseaza asemeni unui grilaj. Se unge grilajul cu galbenus de ou si se coace tarta aproximativ 40 minute pana devine aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rahela Velicu 1

14.03.2016, 21:28

rrsvld 1

24.03.2019, 12:44

La ce temperatură se coace? 180 grade C?

Criss 1

08.04.2019, 08:29

Eu am un aragaz zimplu, fara termometru, deci n-as putea sa spun la ce temperatura se coace. Dar, intotdeauna coc pe treapta a doua, la foc mic.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mac si pere