Tarta cu mac si brinza

de simona72 in Dulciuri, 1 Mai 2013 | 18784 vizualizari

 

Combinatia asta mie imi place tare mult, imi place macul la cozonaci, prajituri, cornuri,oricum....Imi aduce aminte de cind eram eleva de liceu si cumparam cornuri cu mac de la chioscul din curtea scolii...

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 180 gr faina alba
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 50 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 ml lapte

pt umplutura de mac

  • 100 gr mac
  • 2 oua
  • 1 lingura unt moale
  • 60 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt

pt umplutura brinza:

  • 200 gr brinza dulce
  • 100 gr smantina
  • 2 oua
  • 60 gr zahar
  • vanilie bourbon
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • un praf de sare.

pt decor:

  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mac si brinza:

Pt blat: punem toate ingredientele, in afara de faina si praf de copt, in robot si le mixam pina se incorporeaza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si le mixam si pe acestea. Compozitia rezultata o punem intr-o forma rotunda de 24 cm(de silicon am avut eu). 

Pt umplutura de mac:macinam macul la robot cit dorim de marunt, apoi il amestecam cu zaharul, ouale, untul topit, vanilia, le mixam pe toate,iar la urma adaugam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia de mac peste blat.

Pt umplutura de brinza:amestecam galbenusurile cu brinza, smantina,ouale, vanila, zaharul, untul topit, le mixam pe toate,iar la urma adaugam faina amestecata cu praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le punem peste umplutura de brinza. Compozitia o punem peste cea de mac, o nivelam cu grija si dam forma la cuptorul incins la 170 grade pt 40 minute, punem o folie de aluminiu peste tarta si mai dam la cuptor 10-15 minute. O lasam sa se raceasca o scoatem din forma si o pudram cu zahar pudra. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mac si brinza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mac