Tarta cu mandarine

de Valclaudia in Prajituri, 24 Noi 2013 | 2935 vizualizari

 

Din cantitatile enumerate mai jos mi-a iesit destul de multa compozitie. Mi-a fost teama ca se va revarsa in cuptor peste tava, asa ca am copt si 8 briose pe care le-am combinat cu peltea de gutui si topping de capsuni. Delicioase!!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt stins in zeama de la 1 mandarina
  • 1 morcov ras
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri de ulei
  • 10 linguri faina proaspat cernuta
  • 1 plic budinca de vanilie + 3 linguri de zahar
  • 450 ml lapte
  • 2 plicuri gelatina transparenta pentru tarte
  • 3 linguri zahar
  • bombonele / stelute colorate
  • (in plus, peltea de gutui si topping de capsuni pentru decorat briosele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mandarine:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile cu un praf de sare si 2 linguri de zahar.

Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar,morcovul dat pe razatoarea fina, praful de copt stins in zeama de la 1 mandarina, uleiul, apa minerala.

Peste compozitia rezultata adaugam pe rand cate 1  lingura spuma de albusuri, apoi una de faina pana la epuizarea acestora.

Ungem forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia.

Mie mi s-a parut cam multa, asa ca am umplut si 4 forme de briose.

Dam tavile la copt pentru 30-35 min la temperatura moderata (180 grade).

Scoatem blatul din cuptor, il intoarcem fierbinte pe un platou pe care am presarat 1 lingura de zahar (sa nu se lipeasca blatul fierbinte de platou) si lasam sase raceasca.

Punem 400 ml lapte la foc mic, adaugam 3 linguri de zahar.

Diluam praful de budinca cu 50 ml lapte rece, cand laptele pe care l-am pusla foc da in clocot adaugam budinca diluata si amestecam continuu pana obtinem consistenta dorita.

O turnam fierbinte peste blat.

Decojim mandarinele,le folosim la decoratul tartei dupa inspiratie. Presaram bombonele colorate.

Punem 300 ml apa intr-un ibric, adaugam 3 linguri de zahar.

Dizolvam gelatina in 50 ml apa rece. Cand apa cu zahar din ibric da in clocot adaugam gelatina dizolvata si amestecam pana obtinem consistenta dorita.

Turnam fierbinte peste tarta cu fructe, lasam sa se raceasca cateva ore si servim.

Pofta buna!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu mandarine 280515
retete culinare - Tarta cu mandarine 280517
retete culinare - Tarta cu mandarine 280519
retete culinare - Tarta cu mandarine 280520
retete culinare - Tarta cu mandarine 280521
retete culinare - Tarta cu mandarine 280523
retete culinare - Tarta cu mandarine 280524
retete culinare - Tarta cu mandarine 280526
retete culinare - Tarta cu mandarine 280527
retete culinare - Tarta cu mandarine 280528
retete culinare - Tarta cu mandarine 280529
retete culinare - Tarta cu mandarine 280530
retete culinare - Tarta cu mandarine 280531
retete culinare - Tarta cu mandarine 280532
retete culinare - Tarta cu mandarine 280533

COMENTARII (20)

Rux 1

25.11.2013, 19:40

Minunata!

simona72 1

26.11.2013, 08:05

Ce bunatate de tarta!!!

mihaelar63 1

27.11.2013, 17:51

Ce culoare energizanta are !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S