Tarta cu mango

de Gicuta69 in Prajituri, 7 Sep 2014 | 772 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 250g faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • un praf sare
  • coaja citrice
  • esente
  • 2 linguri smantana(apa sau lapte)
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 100 g unt
  • 3 oua
  • esenta de vanilie (pastaie de vanilie
  • zahar vanilat)
  • Alte ingrediente:
  • 3 mango sau alte fructe
  • 1 plic de tort gelee
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mango:

Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat bucatele. Se amesteca cu varful degetelor pana se incorporeaza faina in unt, apoi se adauga oul, esentele, coaja de citrice, smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Aluatul se impacheteaza in folie si se lasa o ora in frigider. Aluatul se coace intr-o forma unsa cu unt in cuptorul bine incins cam 25-30 minute.

Preparare crema:

Se pune laptele la fiert de preferat intr-o oala cu fundul dublu. Ouale se bat bine cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga faina si se pune peste laptele fierbinte. Se amesteca energic sa nu faca cocoloase.Cand crema s-a ingrosat ca o smantana se da deoparte si se adauga esenta de vanile si untul.

Se lasa sa se racoreasca si se toarna peste foaia de tarta coapta si racita. Deasupra se orneaza cu mango (sau alte fructe la alegere) peste care se toarna un plic de tort gelee preparat dupa instuctiunile de pe plic.

 

 

 

 

COMENTARII (5)

Andreea Caroline 1

08.09.2014, 14:49

Bya Ralu 1

08.09.2014, 17:04

ce fain arata

marinica05 1

22.01.2015, 11:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04