Tarta cu mar si bezea

de gaby_duceag in Dulciuri, 9 Feb 2011 | 6228 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Blat:

  •   un ou
  •   175-200 gr faina
  •   100 gr malai
  •   3 linguri zahar
  •   putina sare
  •   o lingurita praf de copt
  •   100 gr unt
  •   4-5 linguri lapte

  Umplutura

  •   3 galbenusuri
  •   3 linguri smantana
  •   3 linguri faina sau doua amidon
  •   3 linguri zahar
  •   scortisoara
  •   zahar vanilat
  •   3 linguri zeama lamaie
  •   2 mere mari

  Bezea.

  •   3 albusuri
  •   7 linguri zahar
  •   o lingurita amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mar si bezea:


BLAT
Se amesteca faina cu malaiul si praful de copt.
Se adauga untul topit si racit, oul, sarea, zaharul, laptele si se framanta un aluat care se da la rece pentru jumatate de ora.
Umplutura.
Merele se curata si se dau pe razatoare.
Se amesteca cu smantana, faina, galbenusurile, putina scortisoara, zaharul, zahatul vanilat si zeama de lamaie.
Bezeaua.
Se mixeaza albusurile bine. Se adauga jumatate din cantitatea de zahar si se mixeaza pana la topirea completa a cristalelor.
Se adauga amidonul, se mixeaza iar, apoi restul de zahar si un strop zeama de lamaie mixandu-se pana la obtinerea unui amestec legat bine, care formeaza tepi la atingerea cu degetul.


Se intinde o foaie din aluat si se aseaza in tava pentru tarta, unsa cu unt. Se da la cuptor pentru 10 minute (cuptorul preincalzit), la foc mediu..
Se scoate si se toarna crema.
Se mai lasa 10 minute apoi o scoatem iar si punem bezeaua.
Mai lasam 20 minute , in cuptorul intredeschis, pana se rumeneste usor bezeaua. (eu pun o lingura de lemn, sa nu se inchida usa ).
Am scos-o din cuptor si mi-am lasat sotul sa se joace cu pistolul cu gaz :)) colorand frumos bezeaua.
Se serveste rece, stropita cu zeama de lamaie.


Eu am scapat-o usor cam dulce ;D, puneti zahar dupa gusturile voastre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mar si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

gaby_duceag 1

10.02.2011, 09:38

Dia, da, pentru ca eu..niciodata..n-am
mena, corect
mamaie, multam

Mitinita 1

12.02.2011, 14:49

eu oare unde am cascat gura pana acuma am vazut-o in mai multe locuri si mi-am zis ca precis ti-am apreciat-o

adry88 1

03.06.2011, 21:24

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie si bezea