Tarta cu mascarpone, mure, zmeura si aroma de menta

de dulcegariiculinare in Prajituri, 1 Iul 2011 | 8352 vizualizari

 

Mascarpone este sufletul pereche al aromei de menta, iar cununa de fructe nu este decat finalul apoteotic al unei inutile diete :))... hmm, parerea mea ! ;)) Voi ce parere aveti ???

 

INGREDIENTE

  • Pentru tartă
  • - 300 grame făină;
  • - 2 ouă;
  • - 180 g unt ;
  • - un vârf cuţit sare
  • - 2 linguri apă
  • Crema:
  • - 500 grame mascarpone;
  • - 80 grame zahăr pudră vanilat
  • - 3 linguri zahăr cristal;
  • - 6 linguri cu sirop concentrat de mentă.
  • - mure 150 grame
  • - zmeură 500 grame
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mascarpone, mure, zmeura si aroma de menta:

Se pune intr-un vas făina căreia i se face o gaură în mijloc, spatiu în care se pun două ouă şi untul zdrobit. Aluatul mai cere 2 linguri de apă şi un vârf de cuţit de sare.  Se framăntă aluatul şi se dă la frigider peste zi ca să fie mai fraged. Se unge cu unt o tavă de tartă cu diametrul de 26 cm şi se intinde aluatul cu mâna.. Se acoperă aluatul cu o foaie de copt, peste care se pun nişte paste sau boabe de fasole, ca să nu crească prea mult, nu înainte ca aluatul să fie înţepat cu o furculiţă pe toata suprafaţa şi se introduce în cuptor pentru 25 minute la 180 grade. Apoi se scoate foaia de copt şi pastele şi se reintroduce în cuptor la 200 grade pentru înca 10 -15 minute.

Crema:  Se amestecă crema de mascarpone cu zahărul pudră vanilat, zahărul cristal şi siropul concentrat de mentă. Se lasă puţin la frigider şi apoi se ornează aluatul de tartă (răcit în prealabil) cu crema de mascarpone, apoi haotic cu 300 grame zmeura si 150 grame mure. E absolut delicioasa... simplu de facut si delectabila..

Multumiri Gabytei pentru vorbele frumoase despre comunitatea Bucataras.ro ;) si pentru invitatie. Pupici multi

TIPS-URI

1

Nu va speriati de cantitatea aluatului..  este exact ce-i trebuie acestei tarte...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mascarpone, mure, zmeura si aroma de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

sebirizescu 1

30.08.2013, 10:30

bianca92 1

09.10.2013, 15:54

trebuie neaparat sa o fac si eu pe asta

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 17:39

mmm...delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe de padure