Tarta cu mazare

de Lau in Aperitive / Garnituri, 26 Mai 2012 | 918 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare

UMPLUTURA

  • 300 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g smantana
  • 1 borcan de mazare
  • 1 piept de pui
  • 4 catei usturoi
  • ulei
  • marar verde
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mazare:

Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete la temperatura camerei,adaugam zaharul si sarea,drojdia dizolvata in putina apa calduta si oul,framantam un aluat omogen nelipicios,

Invelim coca in folie alimentara si dam la rece 30 min

UMPLUTURA-

pieptul de pui il taiem cubulete si il condimentam,il prajim putin in ulei,

Dupa ce carnea a inceput sa se rumeneasca putin o scoatem pe o farfurie si o lasam sa se raceasca

Amestecam branza cu smantana,ouale si mararul tocat,adaugam mazarea,sare si piper dupa gust si amestecam usor cu o lingura.

In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina intindem aluatul ridicandu-l si pe margini,
adaugam carne repartizand-o,adaugam compozitia de branza,carne si restul de compozitia de branza,

Dam la cuptor cca 20 min dupa care scoatem si ungem cu un ou batut ,dam din nou la cuptor pana se rumeneste

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu mazare 164268
retete culinare - Tarta cu mazare 164269

COMENTARII (17)

Lau 1

27.05.2012, 19:58

mihaelar63 1

30.05.2012, 16:11

In ultimul timp am descoperit si eu acest gen de tarte , sunt lesinata dupa ele

Lau 1

30.05.2012, 17:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D