Tarta cu mazare

de katty in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2015 | 2842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 200 gr margarina
  • 1 ou
  • 2-3 linguri apa rece
  • sare
  • 150 gr mazare congelata
  • 200 gr branza proaspata
  • 70 gr telemea
  • 50 gr cascaval ras+30 gr pentru presarat deasupra
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 100 gr afumatura slaba
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • piper macinat
  • cimbru uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mazare:

Pentru aluatul de tarta  cernem faina intr-un castron ,adaugam margarina cubulete si framantam un aluat nisipos.Batem oul cu 1-2 linguri apa rece si sare ,apoi adaugam peste faina.Framantam rapid un aluat elastic ,nelipicios pe care il strangem intr-o bila ,il acoperim cu folie alimentara si il punem la rece pentru cateva ore sau de pe o zi pe cealalta . Taiem cubulete afumatura si ardeiul gras.Fierbem cateva minute mazarea in apa clocotita cu putina sare ,o scurgem si o lasam la racit .


Intindem aluatul de tarta   cu sucitorul atat cat sa acopere fundul si peretii unei forme.Intepam cu furculita din loc in loc si dam la cuptor pentru 10 minute .Intre timp preparam umplutura.
Punem branza  proaspata ,cascavalul ,telemeaua ,mazarea ,ardeiul gras ,afumatura intr-un castron ,apoi adaugam peste ele ouale batute separat cu sare.Punem piper macinat si cimbrul uscat maruntit si omogenizam.Scoatem tarta din cuptor ,punem umplutura ,presaram deasupra restul de cascaval si dam la cuptor pana se aureste.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu mazare-0
Tarta cu mazare-1
Tarta cu mazare-2
Tarta cu mazare-3

COMENTARII (15)

botcrina

botcrina 1

29.01.2015, 16:25

Xandrinne

Xandrinne 1

30.01.2015, 07:32

Buna-buna!

daniastefania

daniastefania 1

30.01.2015, 10:16

Arata foarte bine! Sigur o voi incerca!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!