Tarta cu mazare si branza

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2011 | 8874 vizualizari

 

Vazusem tarta aceasta la Edith si pentru ca am primit mazare proaspata am incercat-o. Este o nebunie, ne-a placut tare mult. Eu am facut-o cu aluat fraged, dar daca va grabiti puteti folosi aluat foietaj.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita rasa sare
  • Umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 2 cesti mazare proaspata
  • 200 g sunca
  • 100 g cascaval
  • 4 catei de usturoi
  • patrunjel
  • cimbru
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mazare si branza:

Pentru inceput pregatim aluatul. Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete. Presaram zaharul si sarea pe margine iar in mijlocul gramezii de faina spargem oul.

Framantam bine pana rezulta un aluat omogen, nelipicios. Formam o bila si o invelim in folie alimentara. Dam bila de aluat la frigider, 30 de minute.

Intindem apoi aluatul pe masa usor infainata. Decupam un cerc cat fundul tavii si il asezam apoi in tava unsa cu unt. Din aluatul ramas formam un sul pe care il vom pune pe marginea tavii. Aplatizam apoi sulul si formam astfel marginea tartei.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit 10 minute.

Intre timp pregatim umplutura:

Punem mazarea la fiert in apa cu sare timp de 10 minute. Scurgem apoi apa si adaugam usturoiul pisat, patrunjel si cimbru tocate marunt.

Mixam bine ouale apoi adaugam branza si amestecam pana se omogenizeaza. Daca este nevoie puteti adauga 1 lingura de smantana. Adaugam apoi cele 2 linguri de ulei, cascavalul ras, sunca taiata cubulete si mazarea. Potrivim de sare si piper si punem apoi in tava peste aluatul precopt.

Nivelam si dam la cuptor la foc potrivit timp de 30-40 de minute. Lasam putin sa se racoreasca apoi portionam. Este tare buna si rece.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mazare si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

horia 1

08.07.2011, 01:37

imi place cum ti-a iesit...la fel si prezentarea,este super!

La Ancuta 1

08.07.2011, 13:44

Anamaria

La Ancuta 1

08.07.2011, 13:45

Multumesc mult Horia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne