Tarta cu mere

de La Ancuta in Prajituri, 26 Oct 2010 | 3934 vizualizari

 

este una din prajiturile mele preferate.

 

INGREDIENTE

  • 10-12 mere
  • 6 linguri de zahar
  • 100 g margarina
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Se curata merele, se taie pe jumatate si se scot samburii

Intr-o tava rotunda sau o cratita se caramelizeaza cele 6 linguri de zahar. Zaharul caramel se intinde pe fundul tavii si putin pe margini (~ doua degete). Se taie margarina bucatele si se pune in tava iar apoi merele, cu partea scobita in jos.

Se da la cuptor, la foc potrivit, pana se inmoaie merele. Dupa ce s-au copt merele se scoate tava din cuptor.

Intre timp se face pandispanul. Se separa ouale. Galbenusele se freaca cu zaharul si vanilia. Se adauga apoi faina si praful de copt.

Se bat albusele spuma si se incorporeaza cu grija in aluat.

Se toarna aluatul peste mere si se da la cuptor pana se coace (se incearca cu scobitoarea).

Se desprinde tarta de pe marginea tavii (cu un cutit) si se rastorna pe un platou.

Se poate servi cu frisca (noua ne place simpla).

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu mere 58465
retete culinare - Tarta cu mere 58468
retete culinare - Tarta cu mere 58471
retete culinare - Tarta cu mere 58472
retete culinare - Tarta cu mere 58474
retete culinare - Tarta cu mere 58475

COMENTARII (30)

nadina73 1

28.10.2010, 00:17

Criss 1

28.10.2010, 10:30

Yammi, delicioasa. Mai ales cu frisca.

La Ancuta 1

28.10.2010, 13:44

Criss, Nadina multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55