Tarta cu mere

de JustLoveCookin in Dulciuri, 11 Noi 2010 | 6694 vizualizari

 

Ieri am cumparat mere pentru un dulce si nu eram hotarata ce sa fac.Initial am vrut sa fac Tarta Tatin,inventata de surorile Tatin in Franta la inceputul acestui secol,facuta cu aluat brisè.Insa doream ceva mai pufos,si am combinat o reteta de prajitura cu portocale cu aceasta tarta Tatin.Iata ce mi-a iesit:

 

INGREDIENTE

  • -100 g unt sau margarina
  • -100 ml ulei
  • -350 g zahar
  • -250 g faina
  • -150 ml lapte
  • -1 pachet praf de copt
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • -3 mere medii
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

In tava in care vom face tarta topim pe foc mic 100 g unt sau margarina,careia ii adaugam jumatate din zahar si jumatate de lingurita de scortisoara.Cu o lingura de lemn amestecam pana la topirea zaharului si caramelizarea lui.Curatam cele 3 mere (daca sunt mai mari ajung si 2) si le scoatem cotorul,scobindu-le. Le taiem in felii de cca 1,5 cm.Luam tava de pe aragaz si asezam feliile de mere.

Mixam cele 3 oua cu zaharul ramas,apoi adaugam 100 ml ulei ,150 ml lapte si o esenta.(eu am folosit rom) Adaugam faina cernuta amestecata cu un pliculet de praf de copt. Mixam bine si turnam peste mere.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 minute,depinde putin de cuptorul dvs.  Asezam deasupra o farfurie si intoarcem cu fundul in sus. Sa aveti pofta !

Are un parfum atat de placut si delicat ,tinand sa precizez ca nu sunt fan scortisoara.Este foarte pufoasa,iar dulceata caramelului se imbina minunat cu merele acrisoare.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu mere-0
Tarta cu mere-1
Tarta cu mere-2
Tarta cu mere-3
Tarta cu mere-4
Tarta cu mere-5
Tarta cu mere-6

COMENTARII (7)

La Ancuta 1

12.11.2010, 17:16

ce bine arata

JustLoveCookin 1

12.11.2010, 17:58

A fost pur si simplu prea buna tarta asta... mere si caramel...un deliciu..

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:13

trebuie incercata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04