Tarta cu mere

de Lau in Prajituri, 5 Oct 2011 | 1300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de zahar
  • 3 mere
  • 400 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Amestecam untul cu faina si praful de sare pana devine un aluat sfaramicios. Adaugam galbenusul de ou si 2 linguri de apa, amestecam bine. Invelim coca cu o folie alimentara si dam la frigider 15 minute

Curatam merele si le taiem felii. Intindem coca, o asezam in tava, adaugam merele si dam la cuptor cca 30 minute. O lasam in tava cand este gata

Caramelizam zaharul, adaugam laptele amestecat cu faina, amestecam continuu pana se ingroasa. Gelatina o pregatim conform instructiunilor de pe plic(eu am folosit 3 linguri de apa) Cand s-a racit crema adaugam gelatina, amestecam si turnam peste mere si dam la frigider 2 ore dupa care o putem servi

Eu am adaugat nuca de cocos deasupra si zahar pudra

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu mere-0
Tarta cu mere-1
Tarta cu mere-2

COMENTARII (14)

adry88 1

08.10.2011, 10:44

buna

Bya Ralu 1

06.02.2012, 23:18

buna

Lau 1

07.02.2012, 13:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04