Tarta cu mere

de Laly in Prajituri, 6 Mar 2012 | 1493 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 200 ml ulei
  • 200 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • UMPLUTURA:
  • 500-700 gr mere
  • scortisoara
  • 200 gr zahara sau dupa gust
  • 2 linguri gris
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

ALUAT: intr-un castron punem apa minerala,uleiul si praful de sare.Adaugam faiana si amestacam pana obtinem un aluat tare,elastic care nu se lipeste.Se lasa la rece 15 minute.

Intre timp pregatim umplutura:se rad merele si se amesteca cu zaharul si scortisoara. Scoatem aluatul de tarta,il intindem si tapetam cu el o forma de tarta sau ce fel de tava avem la indemana.

Adaugam pe fundul tartei grisul uniform,apoi punem merele scurse de zeama.Din restul de aluat modelam partea de sus a tartei.Se introduce la cuptror,si se tine pana devine usor rumenie la suprafata.Se poate servi atat calda cat si rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu mere 150226
retete culinare - Tarta cu mere 150233
retete culinare - Tarta cu mere 150237
retete culinare - Tarta cu mere 150251
retete culinare - Tarta cu mere 150252
retete culinare - Tarta cu mere 150253
retete culinare - Tarta cu mere 150254

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

07.03.2012, 09:56

kamy 1

07.03.2012, 10:07

asta-i ca la americani bunatate

mena29 1

10.03.2012, 11:04

Ce ffrumoasa e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55