Tarta cu mere

de deyutzky in Prajituri, 17 Mar 2012 | 2556 vizualizari

 

Sursa de inspiratie: bucataras.ro :))

 

INGREDIENTE

  • 9-10 mere
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri cu unt
  • Aluat:
  • 4 oua
  • sare
  • 2 cesti de zahar
  • 50 ml apa
  • 50 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 2 cesti faina
  • miez de nuca bucatele mici
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Curatam merele si le scoatem cotoarele.

Asezam merele intr-o tava rotunda iar peste ele din loc in loc punem untul iar apoi presaram cele 3 linguri de zahar si dam la cuptor pentru cateva minute pana se caramelizeaza zaharul.

Dupa ce scoatem merele din cuptor se lasa putin la racit.

Pregatim aluatul astfel:

-separam albusurile de galbenusuri;

-batem albusurile spuma cu putina sare; 

-intr-un ibric punem zaharul cu apa pana da un clocot si zaharul se topeste formandu-se un sirop;

-adaugam siropul treptat, peste albusurile batute spuma si continuam sa mixam;

-adaugam galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie;

-adaugam faina iar de data aceasta amestecam cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.

-adaugam aluatul rezultat peste mere si miezul de nuca si se da la cuptor pentru cca. 30-40 de min la foc mic, pana ce se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

deyutzky 1

19.03.2012, 00:55

multumesc lau ica_mama anitici_gabytza

bursulica 1

19.03.2012, 07:38

vaaai...ce bunatate

deyutzky 1

19.03.2012, 11:08

te poftesc bursulica

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de mere cu branza