Tarta cu mere

de alba_zori in Prajituri, 11 Iul 2012 | 1794 vizualizari

 

Aceasta reteta o dedic celor care nu au in casa oua si celor care sunt intoleranti si sunt obligati sa refuze dulciurile cu oua si cred ca sunt multi,eu nu aveam in casa si am optat la o versiune totusi lejera dar foarte foarte buna intr-adevar,gustul chiar e minunat de bun,am pus ceea ce aveam in casa si ma bucur,am sa mai fac si alta data,si in plus este fara lapte sau unt deci este perfect pentru mine,diametrul tartei este de 28 cm deci destul de maricica ingredientele ajung la fix,sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • pentru pasta:
  • 500 faina 00
  • 12 gr praf de copt
  • 250 gr zahar brun sau alb
  • 125 ml apa
  • 70 ml ulei de masline
  • 70 ml ulei de floarea soarelui
  • o pastaie de vanilie
  • o lingura de scortisoara
  • pentru umplutura:
  • 4 mere golden mari
  • zeama de la o jumate de lamaie stoarsa
  • o mana de pistacchi
  • o mana de pinoli
  • o mana de prune uscate si stafide
  • 2 felii de pandispan maruntite sau savoiardi, sau biscuiti fara ou
  • 3 linguri cu varf de zahar
  • 3 linguri de rom sau alt lichior de care aveti
  • 2 linguri de mac(optional)
  • 50 gr ciocolata neagra maruntita
  • 2 linguri pline de scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Este foarte simplu de preparat, va explic pe scurt pentru pasta: am pregatit un bol de plastic unde am cernut faina, praful de copt si scortisoara. Am topit zaharul in apa si am adaugat amandoua feluri de ulei si miezul de la pastaie, am amestecat cele doua compozitii bine pana a devenit ca o minge.

Am invelit-o in folie transparenta si am lasat la congelator 20 de minute la odihnit, apoi am pregatit doua folii transparente intre care am intins cu sucitorul jumate din pasta. Am asezat in forma unsa cu putin ulei si faina, am taiat bordurile in plus, am facut gaurele cu furculita si am asezat si umplutura care am pregatit-o in timp ce se odihnea aluatul.

Am curatat merele, le-am taiat felii mici, am pus si toate cele impreuna prune, pinoli,etc. Le-am asezat deasupra, am intins si cealata parte de pasta si am asezat peste umplutura. Am facut si un trandafiras din ceea ce mi-a ramas si niste frunzulite in jur, am uns cu un pic de apa cam peste tot, ca sa se coloreze bine si am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 55 de minute sau pana s-a facut frumos colorata, un pic crocanta deasupra, dar foarte buna.

Am pudrat cu zahar pudra deasupra si am servit o felioara mica cu doua linguri de inghetata de soia, valsoia de visine...o minunatie!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu mere 169797
retete culinare - Tarta cu mere 169798
retete culinare - Tarta cu mere 169801
retete culinare - Tarta cu mere 169804
retete culinare - Tarta cu mere 169805
retete culinare - Tarta cu mere 169806
retete culinare - Tarta cu mere 169807
retete culinare - Tarta cu mere 169808
retete culinare - Tarta cu mere 169809
retete culinare - Tarta cu mere 169810

COMENTARII (21)

Rux 1

12.07.2012, 19:01

Nemaipomenit de buna trebuie sa fie, arata tare tare bine...si Savoiardi si pandispanul contin oua...asa ca nu-i lipsita total de ele...

mena29 1

12.07.2012, 19:04

alba_zori 1

12.07.2012, 21:32

asa e ai dreptate,dar se pot inlocui cu altfel de biscuiti sau chiar pesmet,e buna si asa,multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55