Tarta cu mere

de T I M E A in Prajituri, 1 Noi 2012 | 3936 vizualizari

 

E toamna, e frig, simtim deja mirosul de zapada care se apropie si nimic nu ne incalzeste mai mult decat o tarta delicioasa cu mere si aroma de scortisoara! Si normal si niste lemne pe foc sau centrala pornita :).

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 120 gr unt sau margarina
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • coaja de portocala
  • 2 linguri apa rece
  • 200-250 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • 5 linguri sirop de capsuni
  • 3 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon
  • un plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Pregatim un aluat fraged din ingredientele de mai sus pe care il imbracam in folie alimentara si il dam la rece timp de o ora.

Intindem o foaie rotunda pe care o intindem intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina.

(Lasam cam un sfert din aluat pentru floricelele de deasupra)

Intepam pe ici pe colo cu o furculita si dam la cuptor timp de 10 minute.

In timpul acesta pregatim umplutura: spalam, curatam si taiem merele cubulete. Apoi le amestecam cu zaharul si sucul de capsuni si punem pe foc timp de cateva minute pana se topeste zaharul si se inmoaie putin merele.

Separat intr-un bol amestecam amidonul cu cateva linguri de apa rece apoi turnam peste mere si lasam pe foc inca 3-4 minute pana se ingroasa.

Scoatem tava din cuptor si turnam merele peste foaia de aluat. Presaram zaharul vanilat si scortisoara, iar deasupra punem floricele decupate din aluatul ramas.

Dam din nou la cuptor timp de aprox. 30 de minute.

Scoatem din cuptor si lasam la racit, apoi pudram cu zahar pudra si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu mere si crema de vanilie