Tarta cu mere

de Ela68 in Prajituri, 22 Feb 2013 | 1915 vizualizari

 

Clasica si irezistibila !

 

INGREDIENTE

  • aluatul :
  • 250 gr faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 praf de sare,
  • 125 gr unt,
  • 60 gr zahar,
  • 1 ou,
  • 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura :
  • 2kg mere,
  • 50 gr unt,
  • 50 gr zahar,
  • 100 gr stafide si coaja de lamaie
  • glazura :
  • 20 gr unt,
  • 75 gr zahar,
  • 1 lingura de miere
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Se framanata un aluat omogen din toate ingredientele, se infasoara in folie si se pune in frigider cca 30 minute.

Se curata merele, se taie sferturi, se scot samburii, iar pulpa se taie cuburi (eu am taiat cuburile mai mari ). Se calesc impreuna cu untul, zaharul , stafidele si coaja de lamaie. Se lasa sa se racoreasca putin.

Se intinde aluatul pe o planseta, se unge cu unt o forma speciala de tarta ( diametrul 26 cm ) care se imbraca in aluat, peste care se se repartizeaza compozitia de mere.

Pentru glazura, punem pe foc untul, zaharul si mierea pana ce untul se topeste, apoi o turnam deasupra compozitiei de mere.

Presaram cativa fulgi de migdale si dam la cuptor pentru circa 50 minute.




 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu mere-0
Tarta cu mere-1
Tarta cu mere-2
Tarta cu mere-3
Tarta cu mere-4
Tarta cu mere-5
Tarta cu mere-6

COMENTARII (9)

Rocsi

Rocsi 1

22.02.2013, 13:56

SUper bunaciune.O feliuta sa imi pastrezi si mie!

Bucatardinpasiune

Bucatardinpasiune 1

22.02.2013, 14:26

Am facut si eu ceva asemanator, doar ca am adaugat si putine mure, pentru un pus de culoare si savoare!

MIUTA

MIUTA 1

22.02.2013, 14:36

Suuuuuuper buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!