Tarta cu mere

de Dianaaa in Prajituri, 10 Apr 2013 | 1967 vizualizari

 

Una dintre cele mai delicioase tarte pe care le-am mancat vreodata. sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 10 linguri faina
  • 2 oua
  • 8 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • Pentru crema:
  • 100 gr margarina
  • 4 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 mere mari
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Ingredientele pentru aluat se aseaza intr-un castron. Se framanta pana nu se mai lipeste de maini si devine usor tare.

Margarina, zaharul si zaharul vanilat se pun intr-un vas la bain-mare. Cand se topeste margarina si zaharul se ia de pe foc si se adauga oul batut amestecand energic.

Se feliaza merele. Aluatul se intinde pe blatul de lucru si se aseaza intr-o forma de tort cu pereti detasabili(cantitatile folosite sunt pentru o forma cu diametrul de 28cm). Se aranjeaza merele pe aluat cand mai frumos pentru a da un aspect placut tartei, iar peste mere se toarna crema(toata). 

Se coace undeva la 170-180 grade, cu verificare la o jumatate de ora de copt(ea va sta pana se va face complet cand 40-50 de minute, depinde de cuptor).

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

tarta se taie in felii, exact ca la tort

2

Pe fundul vasului se pune hartie de copt pentru a scoate mai usor tarta dupa ce e gata(forma rotunda o faceti cu ajutorul fundului tavii si cu un creion)

COMENTARII (11)

- TABITA - 1

16.04.2013, 00:36

Corinuta 1

11.07.2013, 17:28

Cat de frumos ai aranjat-o!

Dianaaa 1

11.07.2013, 18:31

Mersi Corina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D