Tarta cu mere

de JulyCris in Dulciuri, 18 Mar 2014 | 2753 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 250 gr faina
  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • 80 gr zahar pudra cu aroma de vanilie dr Oetker(un plic)
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • Umplutura
  • 8-10 mere
  • zahar(dupa gust)
  • scortisoara
  • nuca macinata-optional
  • fulgi de migdale-optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Intr-un bol punem faina. Adaugam untul taiat cubulete,zaharul pudra,coaja de lamaie sau portocala. Framantam.Adaugam apoi ouale batute cu furculita si continuam framantarea pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Punem aluatul in folie de plastic si dam la frigider pt 30 de minute. Intre timp,ne ocupam de umplutura.

Merele spalate si curatate de coaja si samburi,le taiem cubulete si le punem la calit impreuna cu zaharul.La sfarsit,adaugam scortisoara si nuca macinata.Scoatem aluatul de la frigider,il intindem pe masa de lucru tapetata cu faina,punem in forma de tarta,intepam cu furculita mijlocul aluatului si bagam la cuptor pt 5 minute. Scoatem,adaugam merele,fulgii de migdale si mai dam la cuptor inca 30 de minute,pana se rumeneste.

Portionam si...papam.

TIPS-URI

1

Va mai ramane aluat. Radeti deasupra tartei sau pur si simplu intindenti si taiati fasii pe care le puneti deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu mere si crema de vanilie