Tarta cu mere

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Iul 2014 | 1545 vizualizari

 

ce poti face din niste mere de vara super aromate, pe care toata lumea refuza sa le manance pe motiv ca din cadere s-au batucit? Ati ghicit: tarta cu mere! ;)

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 80 gr. zahar tos
  • 250 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 150 gr. unt rece
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri apa rece

Blat:

  • 2 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 1/4 plic praf de copt
  • 3 linguri gris
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 2 linguri fulgi de ciocolata

Umplutura:

  • 600 gr. mere de vara decojite si taiate felii
  • 30 gr. zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 4 linguri gem

in plus:

  • ulei pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
  • 1 mana de gris de presarat peste aluatul framantat

//

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Spalam merele de vara,le curatam de coaja si cotoare si le taiem felii.

Presaram scortisoara si 30 zahar tos peste feliile de mere si le lasam deoparte.

Amestecam untul rece, dat pe razatoarea cu ochiuri mari, cu zaharul, praful de sare, 2 linguri de apa rece + faina. Obtinem un aluat elastic pe care-l dam pentru cel putin 30 minute la rece.

3/4 din cantitatea de aluat de aseaza in tava unsa cu ulei, se intinde cu mana in tava, impungem aluatul din loc in loc cu o furculita,presaram o mana de gris si asezam deasupra feliile de mere.

Peste mere asezam din loc in loc "pete" de gem, din aluatul ramas formam bilute mici pe care le asezam din loc in loc intre petele de gem,apoi dam tarta la cuptor pentru 15 minute (atentie, cuptorul trebuie sa fie preincazit!). In tot acest timp eu am folosit functia de coacere cu ventilatie.

Intre timp batem ouale cu zaharul+zaharul vanilat+praful de copt+praful de sare+pudra de roscove la viteza mare a mixerului,pana isi dubleaza volumul. Reducem viteza la minim, turnam grisul in ploaie, obtinem un aluat putin mai gros decat un aluat de clatite.

Scoatem tarta din cuptor (dupa cele 15 minute), turnam blatul peste mere, nivelam, presaram fulgi de ciocolata si dam din nou tarta la cuptor pentru alte 30 minute (coacere tot cu ventilatie, 165 grade), pana se rumeneste frumos.

Scoatem tarta din cuptor, o pudram cu zahar pudra, o lasam la racit, portionam si servim.

Pofta buna!

  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu mere 332604
retete culinare - Tarta cu mere 332605
retete culinare - Tarta cu mere 332606
retete culinare - Tarta cu mere 332607
retete culinare - Tarta cu mere 332608
retete culinare - Tarta cu mere 332609
retete culinare - Tarta cu mere 332610
retete culinare - Tarta cu mere 332611
retete culinare - Tarta cu mere 332612
retete culinare - Tarta cu mere 332613
retete culinare - Tarta cu mere 332614

COMENTARII (8)

MOKUSKA 1

18.07.2014, 09:29

delicioasa

Xandrinne 1

18.07.2014, 09:55

Delicioasa!

Lavinia 1

18.07.2014, 17:27

foarte faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S