Tarta cu mere

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Iul 2014 | 4136 vizualizari

 

ce poti face din niste mere de vara super aromate, pe care toata lumea refuza sa le manance pe motiv ca din cadere s-au batucit? Ati ghicit: tarta cu mere! ;)

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 80 gr. zahar tos
  • 250 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 150 gr. unt rece
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri apa rece

Blat:

  • 2 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 1/4 plic praf de copt
  • 3 linguri gris
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 2 linguri fulgi de ciocolata

Umplutura:

  • 600 gr. mere de vara decojite si taiate felii
  • 30 gr. zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 4 linguri gem

in plus:

  • ulei pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
  • 1 mana de gris de presarat peste aluatul framantat

//

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Spalam merele de vara,le curatam de coaja si cotoare si le taiem felii.

Presaram scortisoara si 30 zahar tos peste feliile de mere si le lasam deoparte.

Amestecam untul rece, dat pe razatoarea cu ochiuri mari, cu zaharul, praful de sare, 2 linguri de apa rece + faina. Obtinem un aluat elastic pe care-l dam pentru cel putin 30 minute la rece.

3/4 din cantitatea de aluat de aseaza in tava unsa cu ulei, se intinde cu mana in tava, impungem aluatul din loc in loc cu o furculita,presaram o mana de gris si asezam deasupra feliile de mere.

Peste mere asezam din loc in loc "pete" de gem, din aluatul ramas formam bilute mici pe care le asezam din loc in loc intre petele de gem,apoi dam tarta la cuptor pentru 15 minute (atentie, cuptorul trebuie sa fie preincazit!). In tot acest timp eu am folosit functia de coacere cu ventilatie.

Intre timp batem ouale cu zaharul+zaharul vanilat+praful de copt+praful de sare+pudra de roscove la viteza mare a mixerului,pana isi dubleaza volumul. Reducem viteza la minim, turnam grisul in ploaie, obtinem un aluat putin mai gros decat un aluat de clatite.

Scoatem tarta din cuptor (dupa cele 15 minute), turnam blatul peste mere, nivelam, presaram fulgi de ciocolata si dam din nou tarta la cuptor pentru alte 30 minute (coacere tot cu ventilatie, 165 grade), pana se rumeneste frumos.

Scoatem tarta din cuptor, o pudram cu zahar pudra, o lasam la racit, portionam si servim.

Pofta buna!

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si gem de prune