Tarta cu mere

de Bucataras Anca in Dulciuri, 5 Feb 2015 | 5889 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 450 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri lapte

Compozitie:

  • 1,5 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Umplutura:

Merele se curata de coaja, se dau pe razatoare si se calesc la foc moderat impreuna cu zaharul, timp de aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie bine. Dupa ce sucul merelor a scazut, se adauga scortisoara, zaharul vanilat si romul, se amesteca si se mai tin pe foc 1-2 minute.

Aluatul:

Se topeste untul, se lasa sa se raceasca cateva minute, se amesteca cu ouale batute in prealabil, apoi se adauga laptele si putina sare. Aceasta compozitie se toarna treptat peste faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Dupa omogenizare, se adauga uleiul, se framanta aluatul bine cateva minute si se lasa la frigider aproximativ 40 de  minute.

Dupa ce se scoate de la frigider, se imparte aluatul in doua parti. Prima jumatate de aluat se intinde pe foaia de copt (taiata in forma de partat in functie de dimensiunea formei). Foaia de aluat astfel formata se aseaza impreuna cu foia de copt in forma de tarta. Este bine ca marginile foii de aluat sa fie mai inalte, cel putin pana la marginea superioara a formei de tarta, pentru a fi usor de lipit cu foaia de aluat urmatoare.  

Peste prima foaia se toarna umplutura de mere usor racita si se niveleaza.

Se intinde si ce de-a doua foaie, tot pe hartie de copt, cu ajutorul careia, prin rasturnare, se aseaza peste compozitia din forma. Se indeparteaza cu atentie foaia de copt, iar mariginile foii de deasupra se unesc cu cele ale primei foi.

Cu aluatul ramas dupa ajustarea dimensiunilor celor doua foi puteti crea modele grafice pe deasupra tartei.

Se inteapa cu furculita in mai multe locuri, se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la 180 de grade, timp de 35-40 minute. La 5-10 minute dupa scoaterea din cuptor se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni