Tarta cu mere

de Bucataras Anca in Dulciuri, 5 Feb 2015 | 3308 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 450 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri lapte

Compozitie:

  • 1,5 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Umplutura:

Merele se curata de coaja, se dau pe razatoare si se calesc la foc moderat impreuna cu zaharul, timp de aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie bine. Dupa ce sucul merelor a scazut, se adauga scortisoara, zaharul vanilat si romul, se amesteca si se mai tin pe foc 1-2 minute.

Aluatul:

Se topeste untul, se lasa sa se raceasca cateva minute, se amesteca cu ouale batute in prealabil, apoi se adauga laptele si putina sare. Aceasta compozitie se toarna treptat peste faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Dupa omogenizare, se adauga uleiul, se framanta aluatul bine cateva minute si se lasa la frigider aproximativ 40 de  minute.

Dupa ce se scoate de la frigider, se imparte aluatul in doua parti. Prima jumatate de aluat se intinde pe foaia de copt (taiata in forma de partat in functie de dimensiunea formei). Foaia de aluat astfel formata se aseaza impreuna cu foia de copt in forma de tarta. Este bine ca marginile foii de aluat sa fie mai inalte, cel putin pana la marginea superioara a formei de tarta, pentru a fi usor de lipit cu foaia de aluat urmatoare.  

Peste prima foaia se toarna umplutura de mere usor racita si se niveleaza.

Se intinde si ce de-a doua foaie, tot pe hartie de copt, cu ajutorul careia, prin rasturnare, se aseaza peste compozitia din forma. Se indeparteaza cu atentie foaia de copt, iar mariginile foii de deasupra se unesc cu cele ale primei foi.

Cu aluatul ramas dupa ajustarea dimensiunilor celor doua foi puteti crea modele grafice pe deasupra tartei.

Se inteapa cu furculita in mai multe locuri, se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la 180 de grade, timp de 35-40 minute. La 5-10 minute dupa scoaterea din cuptor se pudreaza cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu mere-0
Tarta cu mere-1
Tarta cu mere-2

COMENTARII (27)

mirela0911

mirela0911 1

06.02.2015, 15:08

O bunatate!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

08.02.2015, 16:53

salivez

monik80

monik80 1

18.03.2015, 20:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!