Tarta cu mere

de monicamarton in Dulciuri, 9 Sep 2015 | 1256 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de faina;
  • 100 grame de unt sau untura;
  • 1 ou; · o lingura de apa;
  • o lingura de zahar brut
  • un praf de sare;
  • 2 linguri de scortisoara macinata;
  • 1 kilogram de mere
  • 250 grame de zahar

Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Spargeti oul, puneti un praf de sare, adaugati o lingura de zahar, o lingura de scortisoara  si amestecati bine compozitia, pana devine cremoasa, adaugati untul si incorporati totul. Puneti apoi o lingura de apa si faina si framantati bine compozitia pe care apoi o puneti la frigider pana preparati umplutura.

Daca va este mai comod, puneti toate ingredientele pentru aluat in robotul de bucatarie si le mixati, apoi lasati compozitia la rece, in frigider. Pentru umplutura spalati si curatati merele, le radeti sau le taiati cubulete. Stoarceti zeama pe care acestea o lasa, adaugati zaharul si o lingura de scortisoara. Mai stoarceti merele, daca este cazul sau puteti sa adaugai o lingura de gris in compozitie pentru a absorbi sucul pe care merele il lasa.

O alta varianta ar fi sa caliti merele in cratita pana se evapora sucul din compozitie, situatie in care le lasati sa se raceasca inainte de a le pune peste aluat. Încingeţi cuptorul la 200 de grade. Taiati aluatul scos din frigider, in doua parti egale.

O parte o intindeti si o puneti in tava dupa ce ati uns cu untura/unt sau asezat o foaie de copt in tava. Asezati umplutura peste ea, iar deasupra  asezati, ca o dantela/grilaj, fasii de aluat intins si taiat. Lasati tarta la copt 30 de minute, iar, dupa ce ati scos-o din cuptor, lasati-o cateva minute sa se raceasca, apoi taiati-o bucatelele pentru a fi servita.   Poftă bună!

 

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55