Tarta cu mere caramelizate

de Gicuta in Prajituri, 23 Oct 2014 | 3508 vizualizari

 

Un dulce rapid si foarte bun.•

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 5 linguri smantana (iaurt sau lapte)
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare, esente
  • faina cat cuprinde.

Alte ingrediente:

  • 2-3 mere
  • 150 g zahar.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere caramelizate:

Oul se freaca cu zaharul pana devine spuma.
Se adauga smantana, uleiul, esentele, praful de copt,sare si faina pana devine o coca buna de intins.
Se lasa la figider o jumatate de ora pentru a fi mai usor de intins.
Intre timp se curata de coaja merele, se taie felii. Intr-o cratita se pune zaharul la caramelizat. Cand a devenit auriu se rastoarna si merele amestecandu-le usor.
Intr-o tava de tarta se aseaza un strat de mere cu tot cu caramelul care ramane in cratita. Peste ele se aseaza foaia.
Se da la cuptor 20-30 minute la foc mediu. Cand e gata se rastoarna pe un platou. Se poate orna cu frisca, eu am pus visine din compot

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere