Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara

de AlexTeacher in Dulciuri, 9 Iul 2015 | 2113 vizualizari

 

De ce sa faci o placinta de mere cand poti face o tarta, nu? Cand poti sa te joci putin c-o crema pe ici pe colo, c-un jeleu, iar totul sa fie mult mai gustos, nu? :D
Ei bine, da !!!!
Va prezint mai jos o reteta super simpla, minunata pentru acele zile ploioase de toamna cand tot ceea ce-ti doresti e sa te cuibaresti langa sotul tau la caldura semineului :)))))
E hai, sa nu deviem intr-atat ! Arunca un scoop de inghetata peste si savureaz-o ca un/o gurmand/a care se respecta !

Foto Credit: Tudor Raiciu

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • Biscuiti digestivi – 400 g
    • Unt (la temperatura camerei) – 170 g
    • Scortisoara – 2 lingurite
    Pentru crema:
    • Suc de mere – 300 ml
    • Amidon – 3 lingurite
    • Galbenusuri de ou – 4 buc
    • Unt – 20 g
    • Zahar – 160 g
    • Esenta de vanilie – 2 lingurite
    • Coaja rasa de la o lamaie
    Pentru jeleu:
    • Mere – 3 buc
    • Suc de mere – 200-250 ml
    • Zeama de lamaie – 3 linguri
    • Zahar gelifiant – 2 linguri
    • Gellfix – 1 pachet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara:

  • Macinati biscuitii fin, intr-un blender;

  • Amestecati-i cu scortisoara si apoi cu untul, pana il incorporati pe tot;

  • Ungeti o tava cu fund detasabil cu putin unt si modelati biscuitii in tava astfel incat sa-i dispuneti egal pe toata suprafata sa;

  • Umeziti putini mainile cu apa si presati biscuitii pe toata suprafata;

  • Gauriti cu o furculita din loc in loc blatul;

  • Incingeti cuptorul la 180 de grade si introduceti tava de tarta cu blatul de biscuiti inauntru pentru cca 5-10 min pana se rumenesc;

  • Scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca;

  • Intre timp pregatiti crema: separati galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile amestecati-le bine cu untul, zaharul si esenta de vanilie intr-o craticioara;

  • Dizolvati sucul de mere in linguritele de amidon si amestecati-le bine;

  • Puneti craticioara cu galbenusurile pe aragaz, la foc mic si amestecati usor cu ajutorul unui tel, in timp ce incorporati incet sucul de mere si amidonul;

  • Adaugati coaja de lamaie si amestecati in continuare, de data aceasta la foc mediu;

  • Amestecati usor pe foc pana cand compozitia se va inchega – daca focul este prea puternic atunci puteti alege ori sa-l micsorati ori sa amestecati intermitent, cand pe foc cand "la rece" (luati cratita de pe foc cand vedeti ca da semne sa se inchege – este de preferabil sa faceti acest lucru pentru ca in momentul in care da semne sa se inchege, datorita caldurii acumulate de craticioara, compozitia continua sa se gateasca – luati-va toate masurile necesare astfel incat sa evitati sa vi se taie crema);

  • Turnati peste aluatul din biscuiti si lasati la racit;

  • Taiati merele felii si stropiti-le cu zeama de lamaie;

  • Asezati-le in tava, peste crema de vanilie;

  • Pe foc adaugati sucul de mere;

  • Cand acesta incepe sa se incinga, adaugati zaharul gelifiant;

  • Odata ce s-a dizolvat zaharul, adaugati si pliculetul de Gellfix;

  • Amestecati bine pentru cca 30-40 sec (evitati sa faceti cocoloase);

  • Turnati peste mere si introduceti tarta in frigider pentru cca 2 ore;

    Pofta buna !

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara-0
Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara-1

COMENTARII (12)

Gicuta69 1

09.07.2015, 22:11

O bunatate!

daniastefania 1

09.07.2015, 22:26

Minunata!

MOKUSKA 1

10.07.2015, 11:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04