Tarta cu mere cu aluat crocant

de Criss in Prajituri, 28 Mar 2011 | 3477 vizualizari

 

Daca laptele din programul "Cornul si laptele" l-am transformat intr-un delicios Kodrit kadir, iar biscuitii in Salam de biscuiti, iata ca veni randul si merelor lui Boc :) sa se transforme intr-o tarta delicioasa. La scoala copiii primesc si cate un mar in fiecare zi. Alex evident nu le mananca, drept sa spun nici mie nu-mi plac acele mere asa ca s-au tot adunat pana s-a umplut un castron. :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul crocant:
  • -400 g faina
  • -200 g unt/margarina
  • -4 linguri zahar
  •   -5-6 linguri apa rece
  • Pentru umplutura:
  • -1 kg mere
  • -zahar dupa gust
  • -scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere cu aluat crocant:

Merele rase se calesc cu zaharul si scortisoara pana se evapora sucul.

Pentru aluat se amesteca faina cu zaharul si untul, apoi se adauga apa rece pana rezulta o bila de aluat elastic. Aluatul se acopera cu folie si se pune in frigider 30 minute.

2/3 din aluat se intinde intr-o tava de tarta, se pune umplutura de mere si din restul de aluat se face un grilaj care se pune deasupra. Grilajul se unge cu galbenus de ou si se pune tava in cuptor pentru 30 minute.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu mere cu aluat crocant 95204
retete culinare - Tarta cu mere cu aluat crocant 95205
retete culinare - Tarta cu mere cu aluat crocant 95206
retete culinare - Tarta cu mere cu aluat crocant 95207
retete culinare - Tarta cu mere cu aluat crocant 95208
retete culinare - Tarta cu mere cu aluat crocant 95209

COMENTARII (31)

Criss 1

29.03.2011, 21:02

Multumesc mult dragele mele.

Criss 1

29.03.2011, 21:03

Mirela,asa-mi placsi mie in general toate prajiturile, cu multa umplutura.

adry88 1

02.06.2011, 12:42

un deliciu felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S