Tartă cu mere după o rețetă veche

de Zamfira in Prajituri, 24 Oct 2015 | 3593 vizualizari

 

O tartă ușoară și aromată, un desert de ,,răsfăț”!!! Dacă folosim margarină în loc de unt, putem să o servim și în zile de post.

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină
  • 140 g unt sau margarină
  • sare
  • 6 lingurițe apă rece ca gheața
  • 4 mere
  • 3 linguri de apă
  • 3 linguri zahăr tos
  • 1 linguriță scorțișoare
  • 1 zahăr vanilinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu mere după o rețetă veche:

Curățăm merele de coajă, scoatem cotoarele și le tăiem bucățele mici.

Punem merele într-o crăticioară, adăugăm cele 3 linguri de apă și lăsăm să fiarbă 5 minute până când se evaporă apa amestecând din când în când.

Adăugăm 3 linguri de zahăr, amestecăm bine totul și lăsăm la fiert încă 5 minute la foc mic, amestecând în ele.

Stingem focul și lăsăm merele să se răcească puțin până când facem aluatul. În final adăugăm scorțișoarele și pliculețul de zahăr vanilinat.

Pregătim aluatul:

Amestecăm făina cu un pic de sare, adăugăm untul rece tăiat în bucățele și 6 lingurițe de apă rece ca gheața. Frământăm totul repede pentru a nu se topi prea tare untul. Aluatul rezultat este unul ușor modelabil. Împărțim aluatul în două părți egale.

Prima parte de aluat îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Apăsăm aluatul cu degetele până când se întinde în toată tava.

Punem merele călduțe peste aluat.

Din a doua parte de aluat facem fâșii pe care le așezăm deasupra merelor. Punem tarta în cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute la foc moderat.

După ce s-a răcit tarta o pudrăm cu zahăr pudră cu gust de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu mere după o rețetă veche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Zamfira 1

26.10.2015, 09:27

Daniela

anca_rm 1

26.10.2015, 11:40

hmmm ce aromata e placinta ta

Zamfira 1

26.10.2015, 12:09

Anca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tartă rustică cu mere