Tarta cu mere, nuci si Amaretto

de gaby_duceag in Prajituri, 30 Oct 2014 | 1924 vizualizari

 

O nebunie de arome intr-o tarta de toamna , cu nuci si mere.

Atunci cand promovezi un produs, in stilul cu care suntem obisnuiti, ar suna cam asa:

“- Tocatoare de lemn, cutite care nu taie, cubulete imprastiate prin toata bucataria?

Uita de ele! – asta in timp ce impingem tocatoarele si cutitele catre cosul de gunoi :))

A aparut revolutionarul Salad Chef (! Gasiti aparatul pe iTeleShop. )Toaca, rade si feliaza dintr-o singura miscare!

:))”

Sincer, n-as fi prea departe de adevar. La cat sunt eu de dezordonata in bucatarie, imi inchipui ce-ar fi fost pe blatul de bucatarie dupa ce-am preparat aceasta tarta.

Dar, sa trecem la treaba!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tarta cu diametrul de 18 cm
  • Aluat tarta
  • 125 gr faina alba
  • 125 gr faina integrala
  • 100 gr unt
  • un vf cutit sare
  • o lingurita cu zahar
  • un ou
  • Umplutura
  • 4 mere
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • o mana de nuca usor prajita
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • o lingurita amidon
  • putina nucsoara
  • o lingura Amaretto
  • zahar tos pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere, nuci si Amaretto:

Aluat:

Amesteca intr-un bol ambele tipuri de faina, cu putina sare si untul taiat cubulete. Omogenizeaza cu mana adaugand oul si zaharul, framanta 1-2 minute. Daca este cazul mai adauga putina apa rece. Daca e prea moale mai pune putina faina. Trebuie sa obtii un aluat ferm, dar destul de moale pentru a putea fi intins cu sucitorul. Aduna aluatul intr-o bila, inveleste-o in folie alimentara si da-o la rece pentru 2 ore.

Umplutura:

Spala bine merele si decojeste-le. Taie-le felii. Pregateste dispozitivul  Salad Chef, monteaza accesoriul pentru taiere 1. Aseaza felii de mar si cu o miscare apasa dispozitivul si taie merele cubulete. Procedeaza la fel pana termini toate merele. Intr-un vas caramelizeaza zaharul pentru umplutura pana capata culoarea chihlimbarului. Adauga untul si omogenizeaza. Pune rapid merele si amesteca usor. Merele vor lasa suc care va dilua caramelul. Fierbe 3-4 minute, adauga amidonul, omogenizeaza , lasa cateva secunde apoi opreste focul.

Adauga scortisoara pudra, zahar vanilat, putina nucsoara si Amaretto. Maaaama, ce miros grozav!

Pregateste cuptorul.

Intinde aluatul intr-o foaie rotunda. Opreste putin aluat pentru a face cateva fasii de pus deasupra umpluturii.

Ia foaia rotunda si pune-o in tava unsa cu unt.

Inteapa foaia cu furculita si introdu in cuptor, la foc mediu, pentru 10 minute.

Dupa ce trece timpul mentionat scoate tava din cuptor, pune umplutura, presara nuca prajita tocata bucati mari (eu am pus-o tot in dispozitivul Salad Chef, fiind usor prajita era uscata si a mers foarte usor), aseaza fasiile de aluat, presara zahar si da tava inapoi la cuptor pana ce tarta se rumesteste usor la suprafata.

Puteti comanda Salad Chef Smart de pe www.iteleshop.ro

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu mere, nuci si Amaretto-0
Tarta cu mere, nuci si Amaretto-1
Tarta cu mere, nuci si Amaretto-2
Tarta cu mere, nuci si Amaretto-3

COMENTARII (28)

Valclaudia

Valclaudia 1

30.10.2014, 21:05

ce bunatate n-a adus Gabitu....

Rocsi

Rocsi 1

30.10.2014, 21:26

Mere, nuci, amaretto...Mmmm..

gaby_duceag

gaby_duceag 1

30.10.2014, 22:54

Buni, mi-ar placea . Tocam la cutit merele, da? )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!