Tarta cu mere si aluat de foietaj

de alilianaa in Prajituri, 9 Iun 2013 | 2501 vizualizari

 

Un desert rapid si ieftin.

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj ( eu am folosit jumatate dintr-un pachet de 800 g)
  • 3 mere
  • 6 linguri zahar
  • un varf lingurita nuscoara
  • zahar vanilat
  • 200 ml vin rosu demisec
  • o lingura cu unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si aluat de foietaj:

 Aluatul se dezgheata la temperatura camerei. 

Dupa ce s-a dezghetat si a putut fi lucrat am pregatit o foaie pe care am ,,inramat-o" cu aluat, adica din fasii de aluat am mai creat o bordura pe margine pentru a inalta aluatul. Fasiile le-am lipit cu ou. 

Merele au fost curatate de coaja, si taiate bucati cu cutitul. Intr-o tigaie am pus unt la topit, dupa ce a fost gata am adaugat merele, zaharul, zaharul vanilat si nucsoara. Le-am lasat sa se imbrace in unt si am adaugat vinul. Le-am lasat pe foc pana ce ele au fiert. Cand merele au fost gata le-am asezat pe aluat in mod egal si am turnat sosul format peste ele. Le-am  dat la cuptor pentru max. 20-30 minute la foc potrivit. 

 Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu mere si aluat de foietaj-0
Tarta cu mere si aluat de foietaj-1
Tarta cu mere si aluat de foietaj-2
Tarta cu mere si aluat de foietaj-3

COMENTARII (17)

Sim0na 1

10.06.2013, 14:45

buna tare!

alilianaa 1

10.06.2013, 19:35

babi5 1

05.09.2013, 09:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20