Tarta cu mere si aluat fraged

de La Ancuta in Dulciuri, 12 Mar 2013 | 4388 vizualizari

 

Iarna aceasta nu am prea facut deserturi cu mere, cu toata ca ne plac foarte mult. Zilele trecute insa mi s-a facut pofta de un astfel de desert, asa ca nu am stat pe ganduri, si m-am pus pe treaba. Rezultatul a fost aceasta tarta aromata cu aluat subtire si fraged.

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 125 g zahar
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 1 kg mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2-3 linguri zahar

In plus avem nevoie de:

  • 1 lingura pesmet
  • 1 galbenus pentru uns deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si aluat fraged:

Cernem faina intr-un bol. Adaugam zaharul, sarea si untul rece taiat bucatele iar in mijlocul fainii adaugam oul. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp pregatim umplutura. Curatam merele si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Le punem pe foc mic impreuna cu zaharul si amestecam pana scade tot sucul lasat. La final adaugam scortiosara si amestecam. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Ungem o tava rotunda cu unt. Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie din 2/3 de aluat. Asezam foaia usor in tava si ridicam putin si pe margine. Presaram pesmet pe toata suprafata foii apoi asezam umplutura de mere.

Din restul de aluat intindem o foaie cu care acoperim tarta. Taiem surplusul de aluat si presam putin marginile.

Intepam toata suprafata cu o furculita apoi dam la cuptor la foc potrivit. Dupa 10 minute scoatem tarta si o ungem cu galbenus de ou. Dam din nou la cuptor pana cand tarta se rumeneste uniform (~20-25 de minute).

Scoatem apoi din cuptor si lasam sa se raceasca apoi o pudram cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu mere si aluat fraged-0
Tarta cu mere si aluat fraged-1
Tarta cu mere si aluat fraged-2
Tarta cu mere si aluat fraged-3

COMENTARII (28)

La Ancuta

La Ancuta 1

12.03.2013, 23:06

diana_k

diana_k 1

13.03.2013, 09:09

imi place tarta cu mere

La Ancuta

La Ancuta 1

13.03.2013, 09:33

Multumesc Diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!